VW's revolutionerende laderobot
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

VW's revolutionerende laderobot

Volkswagen Group har udviklet fremtidens ladesystem
Steffen F. Olesen
01/01-2020 kl. 05:00

Volkswagen har udviklet en robot der kan oplade eldrevne biler på bestilling, således at enhver parkeringsplads i fremtiden kan blive til en ladestation.

Robotten kan bestilles af førere via en smartphone app eller direkte gennem bilens infotainment system, hvorefter robotten med en batteripakke på slæb med kort varsel slår et smut forbi. Ydermere er robotten i stand til selv at åbne ”tankdækslet” og tilkoble ladepistolen, hvor efter den kan trille videre til den næste kunde, og senere vende tilbage for at afhente batteripakken efter fuldendt opladning.

Hver batteripakke indeholder 25kWh og giver mulighed for DC fast-charging ved op til 50kW.

Robotten er udstyret med en række scannere og sensorer som sikrer at den frit kan bevæge sig rundt på parkeringspladsen, og Mark Möller der er chef i Volkswagen’s Components division fortæller – frit oversat til dansk – at systemet vil kickstarte en revolution fordi det bringer ladeinfrastrukturen til bilen og ikke den anden vej rundt.

Systemet er designet til brug på større parkeringsarealer, og Mark Möller mener at systemet har et enormt økonomisk potentiale, ved at reducere behovet for faste ladestationer på pladserne. Hertil vil det også køre kål på problemet med at pladsens få ladestationer er optaget af biler der er fuldt opladet, samt de biler med forbrændingsmotorer der tilsyneladende ikke har brændstof nok i tanken til at trille hen på den frie plads lidt længere nede i rækken.

Systemet er ind til videre på prototype stadiet, men Volkswagen påstår at det kunne blive en realitet ret hurtigt, til trods for at der endnu ingen dato er sat for salg af systemet.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start