VW og Ford indgår vigtigt samarbejdsaftale
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

VW og Ford slår pjalterne sammen

Volkswagen ejer fremover 50% af Ford’s selvkørende eventyr.
Steffen F. Olesen
16/07-2019 kl. 05:00

Volkswagen og Ford har offentliggjort at de vil starte et samarbejde omkring udviklingen af selvkørende og elektrisk drevne biler, i et forsøg på at reducere omkostningerne den teknologiske udvikling måtte bringe.

Volkswagen har planer om at investere 17,25 billioner danske kroner i Ford’s selvkørende enhed, som i sig selv er vurderet til 46,44 billioner danske kroner.

De to virksomheder siger at selvom de begge er ekstremt konkurrenceprægede, og den ene gerne vil overgå den anden, vil sammenspillet give dem en markant global fordel i forhold til nyudvikling.

Samarbejdsaftalen er den seneste i en række af virksomheder der slår sig sammen, for at overkomme de økonomiske forhindringer der ligger for udviklingen af fremtidens teknologi.

I februar indgik BMW og Daimler et samarbejde, omkring førerløse biler, hyrevogne og pay-per-use biler.

Sidste år investerede Honda 18,24 billioner i rivalen General Motors’ førerløse enhed, i et ønske om i fremtiden at kunne udsende en flåde af førerløse Taxi’er.

Der er tidligere indgået lignende aftaler mellem blandt andre Tesla og Daimler, og Volvo og PSA.

Som en del af aftalen vil Volkswagen fremover ejer 50% af Ford’s selvkørende eventyr, imens Ford vil få tilgange til den teknologi Volkswagen bruger til elektriske biler.

Volkswagen’s chef udtaler at både de og Ford, stadig leder efter andre områder hvor der kunne indgås samarbejde. For som han siger forbedrer samarbejdet begge virksomheders økonomiske effektivitet, større vækst og forbedret konkurrenceevne.

Professor Peter Wells som er direktør på Centre for Automotive Industry Research på Cardiff Business School, fortalte I et interview med BBC tidligere på året, at det stigende samarbejde i bilbranchen verden over, har til formål at sænke risici samt omkostninger ved udviklingen af ny teknologi.

“The problem for the industry is that it is struggling to afford its own future. The research and development to develop these new technologies also costs billions, so it makes sense to share the burden rather than duplicating,”

 

Og det er jo smart nok at slå pjalterne sammen, da branchen fremover vil få hård konkurrence fra virksomheder som eksempelvis Google og Über, som begge i øjeblikket arbejder hårdt på at slå igennem på det selvkørende marked, ved hjælp af enorme finansielle ressourcer.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start