Volvo satser på el i ny strategi
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Volvo udfaser traditionelle forbrændingsmotorer

Fra 2019 vil alle Volvoer være forsynet med en elmotor. Enten som hybrid- eller ren elbil.
Mathias B. Høj
05/07-2017 kl. 13:37

Volvo bliver den første premium-bilproducent til at annoncere, at de går over til at have en elmotor i alle biler. Og dermed bliver Volvo i højere grad en konkurrent til Tesla.

Det bekendtgjorde Volvo på et pressemøde d. 5. Juli 2017. Det er et markant skift i Volvos strategi, der har været mere baseret på traditionelle forbrændingsmotorer. Men klare ønsker fra kunder og en hurtigt voksende infrastruktur af ladestationer til biler har gjort, at Volvo nu ser anderledes på fremtiden.

Fra 2019 vil det derfor ikke være muligt at købe en Volvo med traditionel forbrændingsmotor. Til gengæld vil der komme opdateringer af eksisterende modeller og helt nye modeller på markedet. De vil fordele sig på: 

– Hybridbiler, som høster energi ved nedbremsninger og oplader batteriet vha. en forbrændingsmotor.

– Twin Engine, hvor bilen har el- og forbrændningsmotor. Batteripakken vil kunne oplades ved ladestationer. Også kendt som plug-in hybridbiler.

– Elbiler med store batteripakker. Både almindelig størrelse biler og premiumklasse, hvor performance er i højsædet. Altså i direkte konkurrence med Tesla.

Volvo kunne ikke med sikkerhed angive, hvor lang rækkevidde deres nye elbiler får. Alene af den grund, at udviklingen går hurtigt, og at der kan ske meget frem til 2019. Men et gæt var ca. 500 km. på en opladning.

Der forventes tre helt nye, eldrevne Volvo-modeller. Planen er, at de introduceres mellem 2019 og 2020.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start