Volvo Cars indgår partnerskab om at udvikle fremtidens hurtigopladning - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Volvo Cars indgår partnerskab om at udvikle fremtidens hurtigopladning

Volvo og startup-virksomheden Breathe vil skabe hurtigere opladning.
Steffen F. Olesen
13/03-2024 kl. 16:05

Volvo Cars indgår et partnerskab med Breathe Battery Technologies og bliver dermed den første bilproducent, der får adgang til den seneste version af Breathes patenterede, algoritmebaserede opladningssoftware. – Sådan indleder Volvo Car Denmark en pressemeddelelse, hvor de fortæller om et nyt samarbejde mellem bilproducenten og den London-baserede startup-virksomhed, der udvikler software til batteristyring med et mål om at bidrage til hurtigere, bedre og mere ansvarlig elektrificering.

Breathes software skal ifølge meddelelsen integreres med Volvos internt udviklede batteristyringsplatform, og det vil angiveligt optimere og forbedre ydeevnen af Volvos opladningsteknologi hvilket betyder, at Volvo-kunder får en endnu hurtigere opladningstid og en forbedret køre- og opladningsoplevelse.

Volvo forventer, at teknologien vil reducere tiden, det tager at oplade en fuldelektrisk Volvo fra 10 til 80 procent med op til 30 procent, samtidig med at energitæthed og rækkevidde forbliver den samme.
Ydermere påstår de, at forbedringerne i opladningstiden vil vare gennem hele batteriets levetid uden at påvirke dets tilstand.

Hvad går partnerskabet ud på?
Partnerskabet med Breathe er resultatet af en aftale om indkøb af Breathes flagskibsprodukt Breathe Charge, som er den seneste investering fra Volvo Cars Tech Fund, der er Volvos venturekapitalarm.
Det afspejler Volvos ambition om at være førende inden for udviklingen af premium el-biler, og at blive en fuldelektrisk bilproducent inden 2030.

“Investeringen i, og det kommercielle partnerskab med Breathe hjælper os med at adressere en velkendt udfordring for elbilskunder og gør vores opladningsydelse endnu mere konkurrencedygtig,” siger Ann-Sofie Ekberg, CEO for Volvo Cars Tech Fund, og fortsætter.

“Hurtigere opladningstider er et afgørende skridt i den rigtige retning, og vi fortsætter med at ville udvikle den elektriske mobilitet og gøre den tilgængelig for endnu flere mennesker,”

Software-definerede batterier
I modsætning til traditionel opladning, der virker trinvis og er baseret på såkaldte forudbestemte regler, er Breathes software en adaptiv og dynamisk opladning, der kontrollerer batteriet i realtid. 

Softwaren styrer opladningen ved hjælp af algoritmer, så den er i overensstemmelse med batteriets tilstand, hvilket sikrer den bedste køreoplevelse, samtidig med at risikoen for lithiumbelægning undgås, som kan skade batteriets ydeevne og levetid.
Og så kan softwaren reducere opladningstiden uden at ændre batteripakkens design, hvorved optimeringen sker uden miljøpåvirkning.

“Vi er meget tilfredse med investeringen og aftalen med Volvo Cars og støtter deres spændende rejse mod fuld elektrificering,” siger Dr. Ian Campbell, CEO for Breathe Battery Technologies.
“At implementere vores teknologi i stor skala i Volvos næste generations EV-platform åbner døre for innovative bildesigns og ydelsesforbedringer. Vi deler en dybfølt passion for elektrisk mobilitet, og bekvem, hurtig opladning er en af hjørnestenene for den fremtid, vi stræber efter,” 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start