Vision 357 Speedster: Vild retro-vogn fra Porsche - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Vision 357 Speedster: Vild retro-vogn fra Porsche

Med Vision 357 skabte Porsche en moderne fortolkning af den klassiske 356, og nu præsenterer fabrikken endnu et koncept, som hylder 75-året for mærkets første bil.
Steffen F. Olesen
20/07-2023 kl. 09:45

2023 er 75-året for den første Porsche, og i denne anledning har fabrikken ifølge en pressemeddelelse fra Porsche Danmark valgt, at udvikle en række spændende koncepter, som på hver sin måde hylder den fascinerende historie bag det legendariske sportsvognsmærke fra Stuttgart.

Historien lyder som følger
Allerede i starten af året blev sløret løftet for Vision 357, som har til formål at hylde den klassiske 356 ved at kombinere fortidens design med nutidens teknologi. Og nu følges konceptet op med Vision 357 Speedster, der som navnet antyder, trækker rødder til den berømte åbne og puristiske version af Porsche 356, som blev introduceret i 1954.

Det nye koncept blev præsenteret for offentligheden i forbindelse med den verdensberømte motorsportsbegivenhed for klassiske biler, Goodwood Festival of Speed.

“Porsche Vision 357 er et anerkendende nik til den første Porsche, Ferry Porsches drøm om en sportsvogn. Og fordi 356-modellen har brændt sig ind i den kollektive hukommelse som både en lukket coupé og en åben cabriolet, bør der naturligvis være to versioner. Derfor præsenterer vi nu Vision 357 Speedster, som legemliggør selve essensen af mærket med et koncept, som samler køreglæde og dynamik i en ekstremt puristisk form. Igen har vores designteam bevist, at selv med friske designgener, skinner det klassiske Porsche-DNA tydeligt igennem.” forklarer Vice President, Style Porsche, Michael Mauer.

Selvom de to koncepter deler den samme designmæssige stil, er der dog ifølge producenten væsentlig forskel på selve teknikken. For hvor Vision 357 er drevet af samme linje som Porsche 718 Cayman GT4 RS, er Vision 357 Speedster en sportsvogn af den elektriske slags.

Modellen er baseret på 718 GT4 e-Performance, hvilket betyder, at chassiset kommer fra racerbilen 718 GT4 Clubsport, mens den kraftfulde elektriske drivlinje er lånt fra konceptbilen Mission R.
Sidstnævnte blev præsenteret i 2021 og er med sine op til 1.100 hestekræfter, en 0 til 100-tid på omkring 2 og et halvt sekund samt et batteri, som kan oplades med op til 340 kilowatt, et visionært bud på fremtidens racerbil.

Fans af den oprindelige 356 Speedster vil kunne nikke genkendende til de mange karakteristiske detaljer, som er videreført til den moderne konceptbil.
Eksempelvis er Vision 357 Speedster udstyret med den simple og forkortede forrude, ligesom et klassisk cover i stof er spændt ud over kabinens højre side. Førersædets nakkestøtte er integreret i styrtbøjlen af kulfiber, og bag denne finder man porten til ladestikket.

En bred sporvidde giver den kompakte sportsvogn en kraftfuld appeal, og selvom magnesiumfælgene på 20″ ganske vist er udstyret med moderne centerlocks fremstår de i et design, som giver associationer til fortidens fem-bolts-fælge, som karakteriserede de historiske 356-modeller.

Andre eksteriørdetaljer genkendes også fra Vision 357, såsom forlygterne med fire-punkts-design, udformet i et rundt look á la 356, ligesom den markant vertikale grill, som strækker sig fra bunden til toppen af bilens bagende og desuden gemmer på et integreret bremselys.

Interiøret er i klassisk Speedster-stil reduceret til det mest essentielle og skræddersyet til føreren. Det ultralette sæde i kulfiberforstærket plastik er integreret i selve bilens monocoque, og er beklædt med tynde puder i det skridsikre og ruskindslignende materiale, Race-Tex.

Instrumenteringen gengives i et transparent display ovenover det simplificerede rat, som rummer de mest anvendte funktioner. Dørhåndtag er erstattet af simple stropper i stof som en ægte racer, mens de traditionelle sidespejle er droppet til fordel for aerodynamiske kameraer.

Efter Vision 357 og supersportsvognen Mission X er Vision 357 Speedster det tredje koncept, som Porsche har præsenteret i jubilæumsåret 2023, og det bliver spændende at se, om producenten har mere på bedding.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start