Miljø: Verdens største miljø-svineri standses
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Verdens største miljø-svineri standses

Lyset slukkes
Tommy Rønn
21/07-2011 kl. 23:15

Hvad mange har betegnet som verdens største miljø svineri, er nu en saga blot. Belgierne slukker for lyset på deres motorveje.

770.000 kraftige pærer har til nu oplyst de belgiske motorveje. Belgien er verdens eneste land, der konsekvent har haft oplyst deres motorveje. Hvis hver lampe er på sølle 250w er det ikke svært at beregne hvad denne oplysning koster per time. 192,5 Mw i timen.

Det siges også at det eneste menneskeskabte der kan ses fra månen, er den kinesiske mur i dagslys, og de belgiske motorveje om natten. Om dette er sandt, vil vi tillade os at betvivle.

Belgien tager ikke det fulde skridt, men slukker kun halvdelen af lyset, altså ca. 335.000 lamper. Dette gøres for at spare på statsfinanserne. Sikkert en god ide, da 50% af 192,5 Mw, vil betyde en besparelse på 337.000 kr. / time, udregnet efter en kw pris på 1,75 kr. 

Det bliver til nogen milioners besparelse årligt, og en kraftig minimering af CO2 udslippet fra Belgien.

Sommerferien gennem Belgien bliver altså 50% mørkere.

Del med en ven

0 personer snakker om “Verdens største miljø-svineri standses

  1. Verdens største miljøsvineri?
    Så skulle i prøve at køre gennem en mindre Kinesisk provinsby som Tiantjin med ca 5 mio indbyggere. Der er pr m² flere pærer og lysstofrør end der er i hele Tivoli. Selv motorvejsbroerne er forsynet med chancerende lysrør!

Skriv et svar

Giver børn en ny start