Ventetiden er forbi - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ventetiden er forbi

Nu afsløres den nye Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition, der tager USA’s Le Mans-vindende superbil til nye højder i form af en moderne udgave.
Steffen F. Olesen
14/08-2021 kl. 19:23

Som en hyldest til den originale Ford GT superbil, prototypen der banede vejen for Fords første superbil for mere end halvtreds år siden, introducerer Ford nu sin 2022 Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition.
Bilen er inspireret af prototypen fra 1964, der debuterede ved New York International Auto Show i 1964 og senere blev USA’s første Le Mans-vindende superbil.

Denne er den første Ford GT Heritage Edition, der ikke blot fejrer tidligere racerløbssejre, men med bilen går vi et spadestik dybere og hylder den spæde start af Fords arv med superbiler. Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition er en moderne fortolkning af originalen, hvor der absolut ikke hersker nogen tvivl om, hvilken bil vi hylder, siger Mike Severson, Ford GT’s program manager.

Den nye Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition præsenteres ved Monterey Car Week i denne uge, hvor den vil få selskab af den eneste tilbageværende 1964 Ford GT-prototype.

Til ære for de fem originale GT-prototyper
Som det tydeligt fremgår af billederne over artiklen, er den nye Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition designmæssigt inspireret af samme look som prototypen fra 1964.
Farverne og fartstriben på taget går igen på den nye Heritage Edition, mens bilen som noget nyt komplimenteres af udvalgte røde detaljer.

Kulfiberdetaljer pryder også bilen – blandt andet i form af de 20” alufælge med Brembo-bremsekalibre, men også inde i kabinen med dørkarme og sæder lavet af kulfiber. Sportssæderne er beklædt med blåt Alcantara-ruskind, mens instrumentpanelet også er beklædt med læder.

Se desuden videoen herunder af den nye Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition i selskab med den eneste tilbageværende prototype fra 1964.

De første prototyper banede vejen
Tilbage i 1963 begyndte Ford udviklingen af sin egen superbil med det formål at slå Ferrari og vinde Le Mans.
Allerede mindre end et år senere blev den første Ford GT-prototype (chassis GT/101) afsløret på New York International Auto Show.

I alt blev der bygget fem Ford GT-prototyper, og for hver prototype blev der justeret og udviklet for i sidste ende at opnå den bedst mulige ydeevne og hastighed.
Disse prototyper er nogle af Fords mest betydningsfulde biler produceret i forbindelse med grundlæggelsen af Fords GT-program, der kulminerede med sejren ved Le Mans i 1966.
I dag symboliserer bilerne en banebrydende teknik, der fører tråde helt frem til nutidens 2022 Ford GT Heritage Edition.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start