Vækst i den elektriske vognpark - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Vækst i den elektriske vognpark

Udbredelsen af elbiler i EU fortsætter i 3. kvartal, hvor andelen af elbiler har været 2 procentpoint større end i 2. kvartal.
Steffen F. Olesen
26/11-2022 kl. 13:48

Elbilerne stormer frem i EU.
Sådan indleder De Danske Bilimportører nedenstående tekst hvor vi får et indblik i, hvordan det går med salget af elektriske biler i Europa såvel som i Danmark.

Mens andelen af elbiler af de samlede nyregistreringer udgjorde 9,9 procent i 2. kvartal, er der i 3. kvartal kommet endnu flere elbiler på de europæiske veje.
Elbilerne har stået for 11,9 procent af de nyregistrerede personbiler, mens plug-in hybriderne har stået for 8,5 procent. Det giver også de opladelige biler en samlet andel af nyregistreringerne på mere end 20 procent. Både andelen af benzin- og dieselbiler er faldet i forhold til 2. kvartal, mens hybridbilernes andel er uændret.

Tendenserne i 3. kvartal er en del af en udvikling mod grønnere transport, hvilket passer godt ind i de nye regler, som EU har vedtaget, om, at alle nye person- og varebiler fra 2035 skal være nulemissionskøretøjer.

“De elektriske biler bliver en større og større del af det samlede bilmarked i EU. Det er vigtigt, at EU’s medlemslande imødekommer efterspørgslen med gode vilkår for elbilerne og en bedre ladeinsfrastruktur” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Også i Danmark har elbilerne haft et godt 3. kvartal.
Mere end hver femte nye bil har været en elbil og de opladelige biler har udgjort 38,6 procent af nyregistreringerne.

Det er en fremgang i forhold til 2. kvartal, hvor 15,8 procent af de nye biler var elbiler, mens de opladelige biler udgjorde 33,7 procent.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start