Her er Transportministerens syn på bil-ombygninger
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Transportministerens syn på bil-ombygninger

MagaCin undersøger den nye regerings holdning til ombygning af køretøjer. Læs svaret fra Transportministeren her
Mathias B. Høj
08/08-2019 kl. 05:12

Bliver det nemmere at få godkendt et ombygget køretøj efter vi har fået en ny regering i Danmark? De fleste vil nok være tilbøjelige til at mene nej, men vi blev alligevel nysgerrige på redaktionen. MagaCin kontaktede derfor Transportministeren for at få syn for sagen. 

MagaCin spurgte ind til regler og muligheder for ombygning af biler og motorcykler, hvilket resulterede i et skriftligt svar. Det er meget ukonkret, men peger alligevel lidt i en retning:

– De tekniske krav til køretøjer er et omfangsrigt område, som i høj grad reguleres på EU-niveau i typegodkendelsesreglerne. Motorcykler og biler skal være typegodkendt eller individuelt godkendt, inden de tages i brug på færdselslovens område. Det skal sikre, at køretøjerne lever op til alle tekniske krav, der stilles til det pågældende køretøj.

– Hvis man foretager konstruktive ændringer på køretøjet, for eksempel ved at ombygge det, så skal køretøjet godkendes på ny. Jeg mener i den forbindelse, at det er vigtigt, at ombygning af køretøjer ikke medfører forringelse af køretøjets køreegenskaber, således at det fortsat er færdselssikkerhedsmæssigt forsvarligt og sikkert at benytte køretøjet i trafikken, og at ombygningen samtidig ikke forringer køretøjets miljøpræstation.

– Det er derfor vigtigt at kontrollere, om ombygningen har påvirket køretøjets egenskaber negativt, før køretøjet igen kan godkendes.

Det tyder således ikke på at reglerne vil blive lempet, eller at der vil komme mere frihed til hjemmebyggere. Men der kan sikkert også forventes skrappere regler for udledning af udstødningsgasser. Så praksis med at fjerne katalysatoren ved eftermontering af anden sportsudstødning skal fremover overvejes nøje.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start