Trådløs opdatering til nye Kia - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Trådløs opdatering til nye Kia

Kia tilbyder en forbedret og problemfri "connected" oplevelse ved at give sine kunder over-the-air softwareopdatering.
Steffen F. Olesen
21/02-2023 kl. 11:51

I tråd med at vognparken bliver mere og mere elektrisk følger det, at bilerne i større og større grad gør brug af software såvel som hardware; og når vi siger software er vi også nødt til at sige opdateringer.

Her vil Kia fremadrette, med 2022 modeller og kommende, sende opdateringer til deres kunder over-the-air i lande som understøtter teknologien, og derved give kunderne nem adgang til opdateringer til bilens navigationssystem og hovedenhed, så de nemt kan tackle eventuelle softwarefejl uden nødvendigvis at skulle forbi det lokale værksted.

Ifølge Kia vil den første opdatering tilbyde en række specifikke forbedringer, herunder herunder et nyt ECO Design til elbilmodeller – som tidligere kun var tilgængelig på Kia EV6 – nye Sounds of Nature og forbedret klimakontrol i kabine og sæder.

For at holde styr på hvilke kunder der skal modtage hvilke opdateringer, gør Kia ganske enkelt brug af en database med stelnumre, hvor man efter udtræk vil gøre kunden opmærksom på, at der er en tilgængelig opdatering både via Kia Connect i bilen og via app-løsningen.

Om Kia Connect
Kia Connect er et in-car og app-baseret telematiksystem designet til at gøre kørslen til en mere intuitiv oplevelse. Funktionerne omfatter trafikinfo og estimeret ankomst i realtid, “best-in-class” datalevering, fjernadgang til bilens data og nu trådløse softwareopdateringer. Kia Connects række af indbyggede teknologier kan tilgås via bilens centrale touchskærm.

Ejere af elbiler kan også bruge Kia Connect smartphone-appen til at indstille klimaanlæg, se bilens ladestatus, planlægge smarte ladeplaner og kontrollere rækkevidden baseret på den resterende opladning. Brugere kan også kontrollere og ændre køretøjets indstillinger direkte fra deres smartphone, herunder navigation, radio og Bluetooth-præferencer. Kia Connect smartphone-appen er tilgængelig til download via Google Play og Apple App Stores.

Fagre nye verden
Nuvel, teknologien er måske ikke ny længere. Men det er alt andet lige ret smart, at man i flere tilfælde kan nøjes med et enkelt klik på skærmen, fremfor at skulle booke tid hos den lokale mekaniker.
Og hvem ved, måske vi går en fremtid i møde hvor det kun er enkelte problemer som kræver et værkstedsbesøg?

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start