Elon Musk vil mindske myldretid med tunneller
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Tesla-stifter vil køre under jorden

Højhastighedstunneller skal afhjælpe myldretidstrafik. Nyt selskab vil revolutionere transport under jorden.
Mathias B. Høj
04/05-2017 kl. 12:12

Altså, vi laver en bil, som en bil kan køre på. Så får vi disse biler med biler på til at køre 200 km/t. i underjordiske tunneller. Umiddelbart lyder ideen som undfanget af en kreativ brainstorming, krydret med bevidsthedsudvidende stoffer. Men faktisk er idéen det seneste kreative skud fra Elon Musk, stifteren af Tesla, som om nogen har formået at nytænke transport. Såvel i rummet, som på jordoverfladen. Nu er turen kommet til undergrunden, der besidder et stort potentiale, i form af plads til tunneller. Og hvis tunnelerne kan være op til en halv kilometer under jordens overflade, er der vitterligt meget plads at bruge af. 

Elon Musk nævner selv muligheden for, at tænke transport i 3D, idet der ikke er generende huse, veje og lokalplaner at tage hensyn til. Eller hastighedsregler, for den sags skyld. Det eneste problem er, at der er høje omkostninger forbundet med at grave tunneller. Tænk bare på Metrobyggeriet i København. Med vanlig sans for nytænkning, har Elon Musk oprettet et selskab, der vil eksperimentere med at gøre tunnelboring billigere. Og med vanlig sans for selvironi kalder han selskabet for ”The Boring Company”.

Hvis det lykkes at gøre tunnelboring hurtigere og billigere, er ideen pludselig mere realistisk. Under alle omstændigheder bliver det interessant at følge projektet. 

Kilde: https://www.ted.com/talks/elon_musk_the_future_we_re_building_and_boring

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start