Campister er et udsat folkefærd, når naturen går amok
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Stormen Urd gik ud over campisterne

Stormen Urd hærgede landet natten mellem d. 26 og 27 december 2016. MagaCin.dk har talt med campingpladser i de hårdest ramte områder og fået en status efter stormen.
Ole Mose
26/12-2016 kl. 15:18

Stormen

Det har knaget, braget og suset i nat over hele landet. Især Nordjylland og vestkysten er blevet hårdt ramt af den massive storm.
Andre steder har man haft problemer med oversvømmelser. Det er især omkring Roskilde Fjord, men også andre steder som f.eks. Kystcamping Bogense, der er meget udsat, når vandstanden i de indre danske farvande stiger.

Urd
Stormen endte som en kategori 2 storm, den stærkeste siden Bodil, der var en kategori 1 storm. Stormen ramte især på midten af jyllands ryg og derfor var mine forventninger også, at campingpladserne her var dem, der var hårdest ramt. Det kom ikke til at holde stik.

Bovbjerg Camping

På trods af, at de kun ligger 300 m. fra vestkysten, havde de slet ikke oplevet problemer. Det var heller ikke tilfældet da Bodil og Carl huserede, fortalte de.

Vesterhavs Camping ved Harboøre

De har ikke vinteråbent, men havde en meget skidt oplevelse under Bodil, så de havde frygtet det værste. Men denne gang var der ikke sket noget – overhovedet.

Andre pladser

Jeg talte med pladser inde i landet, som Langå, Dalgård på Djursland m.fl. De kunne samstemmende melde om kun mindre problemer, eller slet ingen. Lønstrup på nordvestkysten havde heller ikke oplevet noget af betydning.

Løkken Klit camping
Her var man til gengæld hårdt ramt. Indehaveren/forpagteren fortalte mig, at hun var i færd med at ringe rundt til rigtigt mange, hvis fortelte var læst omkuld. Hvor mange havde hun ikke noget overblik over på daværende tidspunkt, men det var mange.

Albertinelund

Også her var man ramt nådigt og kun med mindre skader. Dion havde dog kontaktet en uheldig campist, hvis telt var kollapset.

Kyst Camping Bogense
Vi talte med Bogens Kystcamping, da vi ved de traditionelt har problemer ved højvande. Lodsejere og Bogense kommune arbejder på at finde en mere permanent løsning, men man er ikke endt op med et endeligt resultat. Således stod pladsen blotlagt for stormen i går og selv om man havde forsøgt at sikre sig med skodder og sandsække, sad man indtil kl. 4 i nat, med vandet 1 m. fra bygningerne, før vandstanden begyndte at falde. Det var en tydelig lettet ejer, jeg talte med.

På besøg

Vi besøgte Albertinelund og kunne ved selvsyn konstatere at stort set alle fortelte stod flot. Enkelte trængte til en opstramning, men det var det. Der var en smule aktivitet på pladsen og folk hyggede sig i forteltene der stadig var udsmykket med julepynt. Hvis man ikke vidste det, ville man ikke opdage at “himmel og hav havde stået i et” blot få timer tidligere.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start