Bilgigant laver stor investering i brintteknologi
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Stor investering i brintteknologi

Hyundai har offentliggjort investeringer i tre virksomheder inden for brintteknologi - Impact Coatings, H2Pro og GRZ Technologies – der hver især udvikler løsninger inden for brændselsceller, brintproduktion og brintlagringsteknologi
Mathias B. Høj
07/11-2019 kl. 12:11

De strategiske investeringer kommer på baggrund af en stigende efterspørgsel på brændselscelle-teknologi, men markerer også Hyundais fokus på brintbiler samt understøtte og styrke udviklingen af brintteknologi. Samarbejdet med de tre virksomheder vil give Hyundai mulighed for at udvide deres brintinfrastruktur og forbedre effektiviteten af deres udvikling af brintbiler (FCEV). 

”Vores investering i disse tre innovative virksomheder vil mindske produktionsprisen for brintbiler, øge sikkerheden og gøre omkostningerne ved brintinfrastruktur mere overkommelige,” siger Youngcho Chi, President og Chief Innovation Officer hos Hyundai Motor Group. 

”Vi håber at fremskynde udviklingen af en bredere brug af brintteknologi ved at gøre brintbiler mere tilgængelige for vores kunder.”    

Om virksomhederne

Impact Coatings

Impact Coatings AB er en ledende leverandør af PV-baserede (Physical Vapor Deposition) coating-løsninger til brændselsceller. De tilbyder coating-materialer, maskiner og serviceydelser. Den svenske virksomheds keramiske coatings er priseffektive alternativer til de ædelmetaller, der ellers bliver brugt i produktionen af brændselsceller. I kraft af samarbejdsaftalen vil Hyundai og Impact Coatings i fællesskab forske i og udvikle en ny generation af materialer, processer og udstyr til en bred vifte af anvendelser som brændselsceller og brintproduktion. 

H2Pro 

H2Pro er en israelsk start-up, som udviklede vandspaltingsteknologien E-TAC (elektrokemisk, termisk aktivt kemikalie), der er effektiv, omkostningsdygtig og sikker. H2Pros teknologi vil gøre det billigere for Hyundai at producere brint. Det er Hyundais anden investering i start-up’en siden Hyundai CRADLE Tel Aviv offentliggjorde samarbejdet i november 2018. 

GRZ Technologies

GRZ Technologies er en virksomhed fra Schweiz, som specialiserer sig i lagring af brint. Deres teknologi lagrer brint mere sikkert ved lavere tryk og højere massefylde. Hyundais aftale med GRZ vil fremskynde virksomhedens indsats for at kommercialisere brintinfrastruktur og gøre det mere tilgængeligt for kunderne. 

Brinttankstationer i Danmark

Adskillige aktører er i færd med at etablere et landsdækkende netværk af brintstationer – dækkende alle de større byer på tværs af landet. I Danmark findes der på nuværende tidspunkt brintstationer i følgende byer: Aalborg, Gladsaxe, København Sydhavnen, Korsør, Aarhus, Kolding og Esbjerg. Herning kommer til inden længe og i løbet af de kommende år forventes yderligere stationer. I Danmark sælges brint til ca. samme pris som benzin per kørt kilometer.

Hyundai præsenterede tilbage i 2013 verdens første masseproducerede brintbil, ix35 Fuel Cell, og modellen dækker i dag omkring 80 procent af det danske marked for brintbiler. Næste generations brintbil, NEXO er allerede på markedet med en rækkevidde på op til 666 km på en tankfuld brint til priser fra 599.995 kr.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start