Spoiler: næsten produktionsklar Honda elbil
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Spoiler: næsten produktionsklar Honda elbil

Wide-wide-widescreen i ny minibil fra Honda
Mathias B. Høj
15/02-2019 kl. 10:20

Forud for præsentationen af Hondas lille elbil, som indtil videre på konceptstadiet hedder Urban EV (Electric Vehicle, red.), er en lille spoiler i form af billeder af instrumentbrættet frigivet. Eller hvad man nu skal kalde det, for de fleste funktioner er flyttet til skærmene, som kommer til at dominere kabinen fortil.

Antallet af fysiske knapper er yderst begrænset på hvad der ligner et panel af træ. En af knapperne har ikke et tydeligt tegn, men det kan ligne NFC-symbol, som måske antyder man kan bruge sin telefon til en form for identifikation.

På en informationsskærm ses også et symbol til en “personal assistant”, som sikkert til en vis grad vil kunne styres med stemmen. Til en vis grad skriver vi, for bortset fra Google er de fleste stemmebaserede assistenter af begrænset brugbarhed. Spændende om Hondas bliver bedre.

Reguleringen af temperaturen reguleres heldigvis af fysiske knapper, så man ikke skal fjerne blikket fra kørslen.

Rattet ser produktionsklart ud, med et udvalg af knapper som matcher meget godt med de nuværende modeller. Bilen får tydeligvis førerassistance som adaptiv fartpilot og vejbaneassistent.

Ligesom på Audis nye E-tron er sidespejlene afskaffet til fordel for kamera og skærme. Angiveligt for at spare vindmodstand.

Endelig har bilen også fået bagdøre, i stedet for kun døre fortil, som på konceptmodellen.

Ladestikket kommer til at være forrest på “motorhjelmen”. Lad os håbe lakeringen er robust nok til ikke at blive ridset af en ledning, som ligger og flytter sig når det blæser godt til. 

Bilen forventes endelig offentliggjort på bilmessen i Geneve i marts.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start