Skøre nordmænd: brugt elbil dyrere end ny
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skøre nordmænd: brugt elbil dyrere end ny

Lang venteliste trækker priser op
Mathias B. Høj
29/10-2018 kl. 08:37

Køb en Hyundai Kona Electric fra ny, eller betal 100.000 kr. ekstra, og få en let brugt version. Det er tilsyneladende markedssituationen i vort olierige naboland Norge, som har en ekstraordinær stor andel elbiler på vejene. Og hvorfor i alverden vil nordmændene betale så meget ekstra for at få en “kørt ind” elbil (som i øvrigt ikke behøver blive “kørt ind”)?

Det skyldes ifølge Hyundai abnorme ventelister til den nye el-Kona, som med sin for elbiler beskedne pris og store rækkevidde (trods dens crossover-køreegenskaber) ligger godt i svinget til det norske marked. Prisen er meget konkurrencedygtig, det er en trendy crossover med højt udstyrsniveau og den kan køre langt på sit batteri. Det har givet en venteliste på indtil videre 8000 nordmænd. Og så er der dem som gerne betaler 100.000 kr ekstra for at slippe for at vente. Og navnlig de som allerede har købt bilen, men gerne vil tjene 100.000 kr. på at lave ingenting.

Dansk premiere til Januar

Hyundai forventer også stort salg i Danmark og bilen også med blandt de fem kandidater til Årets Bil 2019.

”Interessen for Kona electric er ekstrem i vores naboland, og herhjemme er der bestemt også bud efter den – inden den overhovedet er kommet på markedet. Inden længe begynder leveringen af Kona electric til danske kunder, og til priser fra blot 269.995 kr. er Kona electric den bil, der for alvor gør elbiler interessante for den almindelige, danske bilkøber,” udtaler Hyundais pressechef Annegrethe Skovby.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start