Trykte blade: Skatteministeren vil begrænse vores læsestof
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skatteministeren vil begrænse vores læsestof

Store kendte magasiner er sandsynligvis snart historie i Danmark
Tommy Rønn
15/01-2012 kl. 21:00

Vores skatteminister, Thor Möger Pedersen (SF), leger med afgifter der vil gøre udenlandske magasiner voldsomt dyre. Magasiner der før kostede 30 kr. vil med de nye regler koste ca. 200 kr. En pris der vil gøre salg i Danmark umulig. 

Fra Politiken.dk

Hvis du hører til dem, der abonnerer på et magasin eller et tidsskrift, der fremstilles i et land uden for Den Europæiske Union, så kan du godt forberede dig på en svimlende prisstigning.

Du vil heller ikke længere få bladet smidt ind gennem brevsprækken.

Hvis det står til regeringen, skal du i fremtiden hen og hente dit udenlandske blad på posthuset. Og hvis bladet for eksempel koster 30 kroner, så skal du betale 7,50 kroner i moms. Det er måske til at overkomme.

Men oven i momsen skal du lægge 160 kroner for alt det besvær, postvæsenet har med at ekspedere sagen. Det kaldes et importgebyr.

Du skal med andre ord betale 197,50 kroner for det blad, du hidtil har betalt 30 kroner for.

AF KJELD HYBEL OG MIKKEL VUORELA. Politiken.dk

Læs hele artiklen her.

Del med en ven

0 personer snakker om “Skatteministeren vil begrænse vores læsestof

 1. Kan det ikke omgåes ganske nemt ved at købe – og få videresendt – bladet fra f.eks Holland? Så vidt jeg ved, så har Holland en meget lav toldsats fra ikke-EU-lande, og qua en vares fri bevægelighed, er der jo ingen told eller yderligere moms mellem EU lande.

 2. Det er grotesk. Ved ikke mere hvad jeg skal skrive, for jeg mener det dækker det helt fint, grotesk 🙁

 3. Helt enig. Dybt tåbeligt.
  For det første, er sådan et magasin vel under toldgrænsen, når man tager stykprisen?
  For det andet, begrænser det jo den enkelte borgers mulighed for at erhverve viden.
  Og for det tredie, så er det jo i modstrid med hvad Helle Thorning lovede? Det bliver jo dyrere at være dansker.

  Men toldsatserne er da også alt andet end til at finde ud af: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1770365&vId=0 gældende for køb over 1150 kr.

  Og for køb mellem 81,- og 1150 kr er der kun momsen at beregne: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1770364&vId=0. Plus hvad der ellers måtte komme!!

 4. Sidste nyt. Obama vil også sælge blade til Danmark.

  Den amerikanske præsident har på et lukket møde bedt den danske statsminister om at opgive en omstridt dansk moms.

  På et møde mellem Helle Thorning-Schmidt og Barack Obama i Det Hvide Hus i sidste uge tog præsidenten således selv initiativ til en snak om den såkaldte magasinmoms, der kan få amerikanske magasiner til 30 kr. til at koste omkring 200 kr. i Danmark.

  »Det er en problemstilling, der har optaget os herhjemme, men også sidenhen amerikanerne på meget højt niveau. Og det betød også, at præsidenten rejste sagen overfor mig i margen af mødet,« sagde Thorning i Folketingssalen, da hun blev udspurgt om magasinmomsen.

  Thorning mødte Obama fredag aften dansk tid, og mandag aften – mindre end 75 timer senere – lød det overraskende fra skatteminister Thor Möger Pedersen, at den omstridte moms nu foreløbig skulle »udskydes«.

  Politiker bad Obama rejse sag

  Det skete dog ikke med henvisning til den amerikanske præsident, men i stedet med henvisning til »hvorvidt lovændringen er i strid med internationale regler«.

  Den amerikanske præsident var før mødet med Thorning offentligt blevet opfordret til at påtale sagen.

  »Kære hr. præsident. Som led i forberedelserne til dit møde med den danske statsminister Thorning-Schmidt vil jeg gøre dig opmærksom på en sag, som er direkte i modstrid med vores historisk positive bilaterale forhold,« skrev det republikanske kongresmedlem Shelley Moore Capito den 16. februar i et brev til Obama.

  Shelly Moore Capito repræsenterer West Virginia – hvor magasinet National Geographics har deres trykkeri. Magasinet har afleveret en en formel klage til EU-kommissionen over det danske momsforslag.

  »Uheldigvis ser det danske parlament ud til at fremture med denne lovgivning,« hed det i brevet fra Shelley Moore Capito.

  Ni mio. magasiner

  Momsen ville i sig selv for et magasin til 30 kr. blot udgøre 7,50 kr., men da hvert enkelt magasin skal toldbehandles ville Post Danmark skulle lægge et gebyr på 160 kr. oven i selv magasinprisen.

  »Derfor vil vi nu se på, om håndteringen af momsopkrævningen i forbindelse med import kan ske på en mindre omkostningstung måde,« sagde Thor Möger Pedersen mandag aften.

  Cirka ni millioner magasiner bliver hvert år importeret til Danmark.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start