kødannelse, 80 km. og tempo 100, krav til vognen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skaber campingvogne trafikproblemer?

Hastighedsgrænserne for kørsel med campingvogne er for lave og kan mange steder direkte være generende og farlig for den øvrige trafik.
Erik Lodahl
03/02-2014 kl. 17:49

Som bekendt er hastighedsgrænsen for kørsel med campingvogn på alm. landevej 70 km. i timen og på motorvej 80 km. i timen.

Specielt kan begrænsningen på 70 km. i timen skabe problemer og potentielt farlige situationer, når de øvrige bilister med tilladt hastighed på 80 km. i timen vil foretage en overhaling – hvis de skal overholde deres fartbegrænsning, vil en sådan overhaling strække sig over lang tid og kræve meget lang sigtbarhed – dette kan betyde, enten at hastighedsbegrænsningen overskrides af den overhalende, eller at overhalingen sker uden den nødvendige oversigt. Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, hvad det kan medføre.

Begrænsningen på 80 km. i timen på motorveje medfører også, at campingvognen vil være til konstant gene for alle andre i den inderste vognbane, specielt de mange lastbiler.

Nyere biler og campingvogne er nu af en sådan kvalitet, at der ikke er noget sikkerhedsmæssigt behov for så lave fartbegrænsninger.

I Tyskland har man da også taget konsekvensen og indført de såkaldte “tempo 100” godkendelser, hvilket betyder, at man nu må køre op til 100 km. i timen på motorvejene. Der stilles nogle naturlige krav til campingvognens og specielt dækkenes tilstand:

-campingvognens dæk må være max. 6 år gamle,

-dækkene skal være såkaldt L mærkede, dvs. godkendte til en fart på 120 km/timen,

-dækkenes belastningstal (load indeks) skal svare til vognens max. akseltryk,

-der skal være støddæmpere og bremser på campingvognen,

-der skal være monteret ISO-godkendt stabiliseringsanordning (slingrekobling)

Det er muligt at få sin danske campingvogn tempo-100 godkendt i de fleste danske synshaller, hvilket efterhånden rigtig mange campister har fået gjort, således at man altså i Tyskland må køre op til 100 km. i timen på de tyske motorveje.

Det ville være en dejlig – og faktisk helt naturlig ting, om denne godkendelse også kunne bruges i Danmark.

DCU har mange gange forsøgt at komme igennem med dette ønske hos forskellige ministre, men hidtil desværre forgæves. Her fornyligt er en henvendelse bare blevet afvist af embedsmænd uden forklaring, men DCU oplyser, at man endnu engang vil forsøge at få foretræde for transportministeren og forklare problemstillingen.

Der er jo faktisk netop i dag (03.02.14) tiltrådt en helt ny transportminister, så måske har han et andet og mere moderne syn på sagen. Så ville de efterhånden mange campingvogne på de danske landeveje og motorveje ikke være til gene for de øvrige trafikanter.

Del med en ven

0 personer snakker om “Skaber campingvogne trafikproblemer?

 1. Jeg vil give ret i at det kunne være dejligt med tempo 100 i DK.
  Men argumenterne i ovenstående artikel holder desværre ikke hele vejen.

  Campingvogne/trailer kan på ingen måde genere lastbil trafikken eftersom de er underlagt samme hastighed begrænsning både på landevej og motorvej, desuden må personbiler godt overskride hastighedsgrænsen ved en overhaling.

  Hvad der så sker i virkeligheden er nogen andet, der kører lastbiler mere end de 70km/t og de 80km/t, men det gør campingvogne og trailer jo også.

  Så længe bilafgiften er som den er i DK synes jeg umiddelbart ikke at det er en god idé at lukke op for tempo 100, da en f.eks. en Skoda Octavia lastet til det maksimale på ingen måde vil fremme sikkerheden, vi må jo nok indrømme at vi i DK ikke ser mange Range Rover/Audi Q7/Jeep slæbe rundt med campingvogne.
  Desuden har jeg svært ved at se hvad vi opnår med Tempo 100 på de afstande vi har i DK, der hvor man virkelig kan opnå noget er f.eks. er uden for DK, som jo også allerede er muligt.

 2. Man må IKKE overskride fartgrænsen ,heler IKKE ved en overhaling.
  Mht. Campingvogne / lastbiler så er et af problemerne at mange Lastbilerne kører lidt hurtigere end tilladt, mens nogle med Campingvogn kører langsommere end det tilladte. Husk fejlvisningen på speedometeret i din bil, den fejlvisning er ikke på lastbiler.
  PeterS
  Kørelærer samtlige katagorie

Skriv et svar

Giver børn en ny start