Seks nye el-modeller fra Mercedes-Benz - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Seks nye el-modeller fra Mercedes-Benz

Den fuldelektriske søsterbil til S-Klassen hedder EQS og er baseret på en helt nydesignet platform, som også kommer til at danne udgangspunktet i flere elektriske modeller fra Mercedes-Benz.
Steffen F. Olesen
28/10-2020 kl. 09:30

Nyeste generation af elbiler i øverste del af luksussegmentet hos Mercedes-Benz er baseret på en nyudviklet arkitektur, som kan skaleres og benyttes på tværs af forskellige modeller. Det modulopbyggede design gør det nemlig muligt at ændre og variere både bredde, længde og akselafstand såvel som placeringen af afgørende og vitale komponenter – som eksempelvis batteriet – afhængigt af model, og dermed understøtter konceptet modeller fra sedan til SUV.

EQS bliver den første model, som er baseret på den nye platform, og i lighed med S-Klassen repræsenterer luksus-sedanen EQS spydspidsen af moderne, innovativ og progressiv teknologi og komfort og præsterer blandt andet en rækkevidde på helt op til 700 kilometer efter WLTP-normen.

Men EQS revolutionerer ikke kun teknologisk. Også når det kommer til designet, er modellen banebrydende, og flere designdetaljer fra konceptbilen Vision EQS, som blev vist frem for verdenspressen i september 2019, går igen i EQS.

Skrappe testkrav
EQS – og særligt drivline samt batteri – testes netop nu intenst på Mercedes-Benz’ egen Test and Technology Test Centre i tyske Immendingen, men også i det nordlige Sverige udføres tests under ekstrem kulde, mens Nardo-banen i Italien lægger asfalt til grundige højhastighedstests. Derudover udføres yderligere tests af EQS i Sydafrika, Kina og USA.
EQS produceres side om side med S-Klassen på én af verdens mest moderne bilfabrikker, nemlig den nye og CO2-neutrale Factory 56 i tyske Sindelfingen.

  • EQS er første fuldelektriske model fra Mercedes-Benz i S-Klasse-segmentet. EQS kan bestilles allerede fra næste år.
  • EQS er den første model i sit segment, som er bygget på Mercedes-Benz’ nye platform for fuldelektriske biler.
  • EQE sigter direkte mod firmabilssegmentet, og ligesom SUV-udgaverne af EQS og EQE er flere modeller baseret på samme platform på vej.
  • Udviklingen forløber efter planen, og allerede nu testkøres modellerne på Test and Technology Center i tyske Immendingen.
  • Senere i år begynder produktionen af EQA, som er den fuldelektriske søsterbil til den kompakte SUV, GLA. I 2021 begynder produktionen af EQB. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start