Salg af grønne biler mere end fordoblet - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Salg af grønne biler mere end fordoblet

Salget af grønne biler udgjorde i oktober måned 43 procent, hvilket er mere end en fordobling ift. samme måned sidste år. Samlet set blev der i oktober indregistreret 12.665 personbiler, hvilket er 16 procent lavere end samme tidspunkt i 2020.
Steffen F. Olesen
04/11-2021 kl. 11:12

Efter en rekordhøj salgsandel af elbiler og plug-in-hybrider i september måned følger oktober måned godt med. Med 5.409 nye grønne biler, udgjorde disse 43 procent af bilsalget i den forgangne måned, hvilket er over en fordobling ift. oktober 2020, hvor andelen var 18 procent.
I oktober 2021 udgjorde salget af elbiler 17 procent og plug-in-hybriderne 26 procent

Salget af grønne biler fortsætter på et højt niveau, og det er ved at blive en naturlig del af danskernes hverdag at køre på strøm. Dog er indregistreringer af nye personbiler i Danmark generelt gået tilbage ift. sidste år, hvilket skyldes den globale forsyningskrise, der også smitter af på bilindustrien,” siger Mads Rørvig, adm. direktør, De Danske Bilimportører.

Ladestandere
Rekordsalget af elbiler stiller store krav til infrastrukturen for opladning i Danmark, hvis man skal opnå en gnidningsfri overgang til de nye teknologier. Et bredt flertal i Folketinget indgik i sidste uge en aftale om ladestandere, der bliver afgørende for den grønne omstilling.

Langt de fleste danskere kan nemt lade deres bil op hver nat hjemme i garagen. Men vi har stadig en stor udfordring for de bilister, der bor i etageejendomme, og som dermed ikke har samme mulighed. Her er det nødvendigt, at beboerforeninger, arbejdspladser og kommuner virkelig sætter turbo på at få opsat ladestandere, så der bliver opladningsmuligheder for alle,” siger Mads Rørvig.


Kilde: De Danske Bilimportører

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start