Sådan tester man bilsæder for røvsved
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sådan testes bilsæder for røvsved

Sådan kan man også bruge robotteknologi
Mathias B. Høj
14/01-2019 kl. 08:37

Er du en af den slags skovløbere, som tager bilen ud til skoven, når du skal dyrke motion? Eller måske er du mountainbiker, eller dyrker en anden sportsgren som kræver bilkørsel, men som ikke nødvendigvis indeholder en svalende douche, før måsen møder bilsædet igen. Stakkels sæde, tænker man uvægerligt.

Heldigvis er nogle sæder, Fords eksempelvis, udviklet med svedige baller in mente. Faktisk har Ford en robot til formålet, som simulerer en svedig trænings-popo der flytter sig rundt i sædet. “Robutt” hedder den meget passende.

“Biler er en stor del af vores hverdag på samme måde, som motion er det, især på dette tidspunkt at året,” siger Florian Rowher, udviklingsingeniør hos Ford Europa. ”Vores ’Robutt’ sikrer, at vores bilsæder bliver testet og særligt udviklet til at modstå mange års slitage og regulær brug af enhver slags.”

Fords specialiserede rumperobot simulerer et menneskes bagparti, når det er solidt placeret i førersædet. Oprindeligt blev teknologien brugt til at teste sædernes slidstyrke i den nye Ford Fiesta, men nu tager den også højde for en svedig krop, der afgiver fugt.

Mange års brug simuleres på tre dage

Robutts svedtest simulerer intet mindre end 10 års regelmæssig brug af bilsædet på blot tre dage. Robotten er baseret på en større mands dimensioner, og den både sidder, hopper og drejer sig i sædet hele 7500 gange. Dertil varmes den op til 36 grader og tilføres 450 milliliter vand for at simulere fugtafgivelse.

Rumperobottens slitage- og svedtest blev introduceret i sidste års nye Ford Fiesta og benyttes nu under produktionen af alle Fords biler i Europa.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start