Saab aftale er i hus - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Saab aftale er i hus

GM og Saab er blevet enige om en handel, selskabet Saab Spyker Automobiles dannes.
Johannes Nipper
26/01-2010 kl. 23:15

Saab fans, medarbejdere og bilinteresserede har holdt vejret mens Saab har været igennem en rutchetur de seneste måneder. Nu ser det endelig ud til at lysne for den kriseramte bilproducent.

GM og Spyker Automobiles har i dag offentligtgjort at de to firmaer er nået frem til en bindende aftale om et salg af Saab.

Salget betyder at der bliver dannet et nyt selskab, Saab Spyker Automobiles, der vil stå for den fremtidige drift af det “gamle” Saab.

Mens Saab fans verden over kan ånde lettet op over salget – kan de ovenikøbet også se frem til at Saab fremover er underlagt en ejer der tidligere har udtalt at hvis salget gik igennem ville man lægge vægt på at Saab mærket fortsat udvikler sin egen identitet.

Chef for GM Europe, Nick Reilly udtaler;

“…I’m very pleased that we could come to such a good conclusion, one that preserves jobs in Sweden and elsewhere.” 

Ydermere lover GM fortsat at hjælpe både Saab og Spyker godt på vej med det nye ejerskab. 

Salget er dog stadig betinget af en række godkendelser, men de to firmaer, GM og Spyker imellem er man enige. Bl.a. skal den Svenske stat stille garanti for lånet til brug for salget – og dermed afhænger meget af dens godkendelse.

Netop finansieringen var hvad der stod i vejen for Koenigseggs køb af Saab, og har dermed før vist sig at kunne give problemer.  

 Vi ønsker tillykke til Saab, Spyker og GM og håber de sidste detaljer falder på plads.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start