Renault-jubilæum fejres med iøjnefaldende showcar - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Renault-jubilæum fejres med iøjnefaldende showcar

Renault fejrer 50-året for den lille ikoniske model, som gennem en årrække var den mest populære bil i Frankrig.
Steffen F. Olesen
07/07-2022 kl. 11:20

I år er det nøjagtig 50 år siden, at den første Renault 5 rullede af samlebåndet på fabrikken i Flins, og det skal fejres!
Gennem årene er der produceret i mere end 5.5 mio. eksemplarer af det lille ikon, og i 1970’erne og 1980’erne var den faktisk den mest populære bil i Frankrig.

Renault 5 blev produceret i årene 1972-1984 og var synonym med det såkaldte supermini segment, hvor også ikoniske Fiat 127, der blev lanceret året før, befandt sig.
At segmentet var kæmpestort blev hurtigt tydeligt, da VW lancerede Polo tre år senere og Ford deres Fiesta fire år senere, og kundekredsen stødt voksede.

Renault 5 er en ikonisk lille bil, og har også en helt særlig plads i hjertet hos producenten.
Derfor har man i anledning af de 50 år skabt en showcar, der hylder jubilæet og ikke mindst fortiden, men som samtidig tager hul på fremtiden.

Modellen har fået navnet Renault 5 Diamant og er skabt i et samarbejde mellem Renault og den franske designer Pierre Gonalons.
Inspirationen til den spektakulære showcar har Pierre Gonalons fundet i mode og smykkeverdenen, hvilket nok kan ses ud fra billederne i galleriet over artiklen.

Bilen er naturligvis elektrisk og har fået en særlig trelagsmaling, der har pigmenter af guld i lyserødt, hvilket giver en ret vild effekt i solskin.
Inde i bilen er der stål, og et sjovt udseende carbon-beklædt rat med genanvendt marmor.

Instrumentbordet er fremstillet af hestehår, og gulvmåtterne er mohair uld. Disse gamle materialer står i skærende kontrast til den teknologi, der er i bilen, som blandt andet dørene, der ved hjælp af førerens fingeraftryk, selv åbner.

Kommer den så på gaden er der nok nogle der spørger..? Det klare svar på spørgsmål et er ifølge Renault Danmark nej, hvilket et enkelt blik på bilen vist tydeliggør.
Giver bilen i det hele taget mening..? Måske ikke, men det er jo ikke alt her i verden, der skal give mening.
Nogle ting skal bare fremstilles fordi de giver en anderledes oplevelse, og det gør Renault 5 Diamant i den grad.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start