Renault genopliver gammel ”love affair” med sirener - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Renault genopliver gammel ”love affair” med sirener

Efter en årrække med Renault Megane RS som hurtig indsatsbil, er den klassiske franske sportsvogn atter tilbage i den blå uniform.
Steffen F. Olesen
14/01-2022 kl. 11:20

Der var engang tilbage i 1950’erne, hvor de franske bilister rullede rundt på sognevejene i adstadigt tempo. Gik det for hurtigt, og var de uheldige, kunne de måske spotte en blå Renault 4 eller en blå Estafette i bagspejlet med teksten Gendarmerie på siden.
Gendarmerie-vognene var ikke ligefrem lynhurtige muskelbiler, men det var der heller ikke brug for på daværende tidspunkt.

I takt med, at vejnettet blev udbygget og motorvejene blev udbredt, blev der dog brug for biler med anderledes power. Derfor fik det franske Gendarmarie tilbage i 1967 en række Alpine A110 i flåden.

Alpine A310

I 1970’erne blev der brug for endnu mere power og man skiftede til Alpine A310. En model, der både blev kendt fra rally og ikke mindst fra Le Mans. Modellen var i vognparken fra 1973 til 1987, hvor det franske Gendarmarie efter mange års partnerskab med Alpine skiftede til Renault.

Første bil var Renault 18 Turbo, senere skiftede man til Renault 21 med 2.0 liters turbo, og sidst men ikke mindst, har forskellige versioner af Renault Megane RS været de hurtige indsatsbiler i det franske politi.
Men nu er Alpine tilbage, for det franske Gendarmarie har netop bestilt 26 Alpine A110.

Den genfødte klassiker er blevet anerkendt som en ægte, hurtig sportsvogn, men inden de franske bilister kan få fornøjelsen af at blive vinket ind til siden af en gendarm i en Alpine A110, skal bilerne fra fabrikken i Dieppe lige et smut forbi specialisterne i Durisotti, hvor de bygges om til ægte politibiler med blå blink og sirener.

Kilde: Renault Danmark

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start