Postmand Per - i sin elbil - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Postmand Per – i sin elbil

Det Franske postvæsen skal køre i Citroën Berlingo i el-udgave
Johannes Nipper
26/12-2009 kl. 23:00

Ja egentlig må han vel hedde Postmand Pierre eller lign. i det Franske. Men uanset navnet, så skal han til at køre elbil.

Citroën har netop indgået aftale med det Franske postvæsen om levering af 250 stk. Berlingo First Electric elbiler, til brug rundt om i landet.

Berlingo First Electric har en rækkevidde på 100 km. så til by og nær landpost er der rigeligt med killometer i “tanken”. Bilens indre og ydre dimensioner er som i den traditionelle Berlingo, da det er lykkedes Citroën at gøre motor og batteri så kompakte at de passer i det eksisterende motorrum.

Bilen er produktet af et samarbejde mellem Citroën og det franske firma Venturi, der har masser af knowhow omkring elbiler.

Ideen med elbiler til postvæsnet er ganske genial, især til omdelingsopgaver, da en elbil har det betydeligt bedre med megen start/stop kørsel, end en traditionel forbrændingsmotor. Derudover fjernes en forureningskilde fra midtbyen, og postvæsnets kilometer kan nok også køres en del billigere i elbiler.

Berlingo First Electric modellerne leveres til det Franske postvæsen i løbet af 2010, så må vi håbe Postmand Pierre kan lide dem.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start