Porsche Taycan er på trapperne
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Porsche Taycan er på trapperne

24-timers højhastighedstest gennemført
Steffen F. Olesen
21/08-2019 kl. 11:10

Porsche har netop gennemført en 24-timers testkørsel af deres elektriske sportsvogn ved navn Taycan, hvor bilen kørte ikke mindre end 3424 kilometer på højhastighedsbanen Nardo i Italien.

Der blev under testkørslen kun taget hold for at skifte fører, og for at lade bilen op, hvilket man nok kunne tro ville tage en rum tid, men det er ikke tilfældet for denne ellert.

Størrelsen på Porsche Taycan’s batteri er endnu ukendt, men det forlyder at pakken er i stand til at levere nok energi til at køre 430 kilometer ifølge WLTP, og for at maksimere distancen benyttede Porsche under testen deres 800 volts ultra-fast ladestation, som lade 400 kilometers strøm på bilen på blot 15 minutter.

Visuelt er Taycan’ens styling er heftigt præget af det originale Mission E koncept, som er udviklet af den tidligere leder for Porsche’s eksteriør design afdeling – Mitja Borkert – der nu er designchef hos Lamborghini.

På bilen kan nævnes detaljer som en sammenfoldelig hækspoiler, Tesla-lignende dørhåndtag og naturligvis et avanceret regenerativt bremsesystem.

Interiøret er beskrevet som værende 911-stil, med en sportslig førerposition samt 2 separate bagsæder, og Marcus Eckermann som er chef for Porsche i Storbritannien, har udtalt i et interview at Taycan er starten på en ny æra, og at nye som gamle kunder allerede har vist stor interesse for bilen.  

Porsche har tidligere udtalt at der årligt vil blive produceret 25.000 eksemplarer, hvilket svarer til omkring 10% af deres samlede produktion.

I begyndelsen vil man kunne købe bilen i 2 modeller – en standard saloon og en slags crossover – men alt efter hvordan efterspørgslen udvikler sig, vil den sandsynligvis i fremtiden også være tilgængelig som en 2-dørs coupé og som cabriolet

Frisk ser den ud, og den kører formentligt også ganske fortrinligt, så det bliver spændende at se om Porsche med denne model, har ramt et segment der vil gøre ondt på Tesla, eller om den kort sagt er alt for sportspræget til hverdagsbrugere.

Det er allerede nu muligt at blive skrevet op til en Porsche Taycan, men Porsche Danmark kan ikke garantere at man – selv om man bliver skrevet op – får muligheden for at købe en Taycan, da det endnu ikke vides hvor mange der kommer til landet.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start