Porsche præsenterer ny Cayenne Coupé
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Porsche præsenterer Cayenne Coupé

Hurtige Cayenner med mere sportslig profil. Prisen er desværre derefter
Mathias B. Høj
25/03-2019 kl. 12:24

Porsche udvider sin Cayenne-familie: Tredje generation af SUV-modelrækken suppleres med en mere sportslig model – Cayenne Coupé. 

”Coupé-modellen indeholder alle de tekniske highlights ved den aktuelle Cayenne, men har takket være et endnu mere dynamisk design og nye tekniske detaljer en mere progressiv, atletisk og følelsesbetonet positionering”, siger Oliver Blume, som er administrerende direktør hos Porsche AG.

Højdepunkterne ved den nye Cayenne-model omfatter blandt andet en skarpere form med sin helt egen bagende, en adaptiv hækspoiler, enkeltsæder bagi og to forskellige tagkoncepter – et panoramatag med fast glas som standard og et kulfibertag som ekstraudstyr.

Profil og tagspoiler

Dynamiske proportioner og designelementer giver den nye Cayenne Coupé en vis elegance. Effekten understøttes af en fast tagspoiler, som fremhæver den coupéagtige silhuet. Forruden og A-stolpen står mere skråt end på Cayenne, på grund af den 20 mm lavere tagkant. De nyudformede bagdøre og bagskærme gør bilens skuldre 18 mm bredere og bidrager dermed til helhedsindtrykket. Nummerpladen er integreret i stødfangeren.

En fast tagkantspoiler bliver på alle Cayenne Coupé-modeller kombineret med en ny adaptiv hækspoiler. Spoileren er integreret harmonisk i bilens silhuet og køres 135 mm ud, fra en hastighed på 90 km/h, for at øge downforcen på bagakslen.

Panoramatag med fast glas som standard

Som standard er den nye Cayenne Coupé udstyret med et 2,16 m2 stort panoramatag med fast glas. Et integreret rullegardin beskytter mod sollys og kulde.

Som ekstraudstyr fås Coupé-modellen med et fremhævet kulfibertag. Kulfibertaget er en bestanddel af den ene af tre letvægtssportspakker. Disse pakker omfatter derudover Sport Design-pakken og nye, vægtreducerede 22” store GT Design-fælge, sædernes midterstykker i stof med klassisk ternet mønster samt kulfiber- og Alcantara-detaljer i kabinen. På Cayenne Turbo Coupé omfatter pakken desuden et sportsudstødningssystem.

Sæder og komfort

Den nye Cayenne Coupé har som udgangspunkt plads til op til fire personer. Foran er der 8-vejs elektrisk indstillelige sportssæder med integrerede hovedstøtter. Bagi er Coupé-modellen som standard udstyret med et bagsæde udformet som enkeltsæder. Som alternativ kan man uden merpris bestille komfortbagsædet, der kendes fra Cayenne. Passagererne bagi sidder 30 mm lavere end i Cayenne. Det giver en komfortabel lofthøjde, samtidig med en sportsligt lavere silhuet. 

Bagagerumsvolumen udgør 625 L og vokser med fremklappede bagsæder til 1.540 L (Cayenne Turbo Coupé: 600 til 1.510 L).

Motorudvalg

Ved lanceringen fås to motorvarianter: Cayenne Coupé med sekscylindret turbomotor og en slagvolumen på 3,0 L yder 340 hk og leverer et maksimalt drejningsmoment på 450 Nm. Standardsprinten fra 0 til 100 km/h er med den standardmonterede Sport Chrono-pakke klaret på 6,0 sek. Med letvægtssportspakkerne, der fås som ekstraudstyr, reduceres tiden til 5,9 sek. Tophastigheden er 243 km/h.

Topmodellen fra start er Cayenne Turbo Coupé med den 4,0-liters V8-motor med biturboladning, 550 hk og et maksimalt drejningsmoment på 770 Nm. Cayenne Turbo Coupé accelererer fra 0 til 100 km/h på 3,9 sek. Tophastigheden ligger på 286 km/h.

Priser

Den nye Porsche Cayenne Coupé lander hos de danske forhandlere i midten af juni. Priserne starter ved 1.544.690 kr. for Cayenne Coupé og 2.790.585 kr. for Cayenne Turbo Coupé. – begge inklusive moms.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start