Ny Peugeot Rifter konceptmodel til vildmarken
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Peugeot giver Rifter i vildmarken

Ny Peugeot Rifter er klædt på til groft terræn - og passer dermed til modelnavnet
Mathias B. Høj
22/02-2018 kl. 08:39

Ja, den hedder rent faktisk Rifter, Peugeots nye model, som tager over for Partner. I ved, den der ligner en Citroen Berlingo. Og det passer i denne henseende passer navnet mere end godt, for konceptmodellen her er udstyret til ture i det vilde, hvor man ofte får rifter og skrammer. Som billederne antyder, kører man ud i naturen og slår teltet på taget op.

Den har firehjulstræk, særlige dæk og en øget frihøjde (80 mm). Herudover er den udstyret med et Overland tagtelt og på cykelholderen hænger en helt ny elektrisk mountain bike, Peugeot eM02 Powertube, der har batteriet integreret i stellet.

Macho udseende

Peugeot Rifter 4×4 CONCEPT er præsenteret i grå lak, som sammen med de matsorte elementer fra GT-Line versionen understreger bilens robuste udseende. Looket fuldendes af gule detaljer på både tågeforlygterne, paneler og skydedørene. Også indvendigt er der leget med sammensætning af forskellige farver og materialer. Indtrækket på sæderne er et miks af grånistret tekstil og sort Alcantara og de er udsmykket med gule sting, som går igen på gearknoppen og læderrattet. Instrumentbordet fremstår i satingrå med samme kromdetaljer som udvendigt, mens midterkonsolen samt dørpanelerne har særlige børstede aluminiumsdetaljer.

Off track mod nye horisonter

Peugeot Rifter 4×4 CONCEPT er mere end et designkoncept. Dens mission er at være i sit rette element, uanset om den kører i grus, mudder, sne eller på stenede stier. Den er derfor udstyret med firehjulstræk, som er udviklet af Dangel – mærkets mangeårige partner, når det gælder ombygning til firehjulstræk.

4×4 transmissionen kan via en viskose kobling indstilles til tre forskellige køreindstillinger fra førerpladsen:

1. Forhjulstræk til almindelig og økonomisk hverdagskørsel

2. Baghjulstræk

3. Firehjulstræk med låst differentialer til krævende forhold

Peugeot Rifter 4×4 CONCEPT er udstyret med terrængående dæk fra BF Goodrich, som understøtter effektiviteten af firehjulstrækket og giver greb. Under motorhjelmen ligger en 1.5 BlueHDi 130 hk motor, der er kombineret med en manuel 6-trins gearkasse og yder et drejningsmoment på 300 Nm.

Længerevarende eventyr

Langt væk fra byens lys oplyser Peugeot Rifter 4×4 CONCEPT landskabet med en 1,35 m lang LED lyststribe henover forruden. Den består af 100 LED lys og giver ikke mindre end 300 W.

Eventyret stopper ikke, når solen går ned og derfor er Peugeot Rifter 4×4 CONCEPT udstyret med et Overland tagtelt, der er udviklet af Autohome. Tagbøjlerne, som det er placeret på, er certificerede efter ”City Crash Test” standarden og det betyder, at de kan bære alle typer af gods. Teltet slås ud med et snuptag og stigen sættes fast – alt er klar uden den sædvanlige kamp med pløkker. Og når solen står op, er den nyeste generation af Lion e-Bikes, Peugeot eM02 FS Powertube mountain bike, klar til at erobre området.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start