Patent: Din næste Toyota kan have indbygget tåregas
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Patent: Tåregas til tyve – parfume til bilejere

Alternativt brug af luftkanaler i ny patentansøgning fra Toyota
Mathias B. Høj
15/03-2019 kl. 12:59

Selvforsvar til biler, vil måske være den korrekte betegnelse: En biltyv i gang med sit illegale gøremål, kan i en fremtids-Toyota blive mødt af en ordentlig gang tåregas, sendt ud gennem luftkanalerne. Tåregas sendt med højeste blæsereffekt, lige op i biltyvens hættetrøjebeklædte fjæs! En lektie i “Så kan han lære det”-kategorien, som vil glæde de fleste bilejere.

Funktionen er en mindre del af en ny patentansøgning fra Toyota. Vehicle Fragrance Dispenser hedder den og består i korte træk af et system til registrering af en bruger der sætter sig ind i bilen. I patentansøgningen kan det eksempelvis være telefonen som identificerer brugeren.

I bilen er det muligt at sætte flere duftpatroner i udluftningssystemet, hvor der kan åbnes og lukkes for dem via spjæld. Så mens din bedre halvdel måske helst vil have en duft af lavendel dyrket i gødning fra enhjørninger, vil du måske hellere have en duft af dæk, fyrretræ, ny bil eller friskristet kaffe. Bilen identificerer brugeren og udløser via luftkanalerne duft fra den passende patron. Efter brug kan bilen, hvis det ønskes, udskifte luften så kabinen igen bliver duftneutral.

Alt sammen meget fint, hvis bilens brugere ikke er helt afklarede omkring ønsket duft. Og væsentlig mere fleksibelt end en Wunderbaum.

Men når bilen registrerer et såkaldt “illegitimt opstartsforsøg”, som i sagens natur oftest vil være en tyv, udløses gas fra en hidtil ubrugt patron eller ampul. Tåregas bliver med stor effekt sendt ud i kabinen, og skulle dermed gerne få det uønskede element til at forlade bilen igen.

En lignende teknologi er forsøgt til cykler og motorcykler – den kan du se her.

Patentansøgninger udmønter sig ikke altid i anvendt teknologi, så vi skal ikke forvente at se denne teknologi i Toyotaer foreløbig. Der kan desuden være juridiske aspekter som retten selvforsvar (i dette tilfælde for en bil), som kan variere fra land til land.

Under alle omstændigheder vil det også være en teknologi, som kræver stor tiltro til producenten. For en fejlkode eller et hackerangreb, som udløser tåregas på motorvejen vil være særdeles ubehageligt. Godt Toyota er grundige.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start