Passat BlueMotion i Guinness Rekordbog - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Passat BlueMotion i Guinness Rekordbog

2.463 kilometer på én tank
Tommy Rønn
05/10-2010 kl. 12:00

Britiske Sunday Times står bag rekordforsøget

Det er den britiske journalist Gavin Conway fra Sunday Times, der var bag rattet i Volkswagens Passat BlueMotion under hele rekordforsøget. I alt blev britten noteret for at have tilbagelagt en distance på ikke mindre end 2463, 91 kilometer på blot én tankfuld.

Det svarer nogenlunde til at køre fra København til Barcelona på én tankfuld. Rekordforsøget er blevet overvåget og godkendt af en uafhængig Guiness-Rekordbog-jury. Testbilen var Volkswagens Passat BlueMotion med en 1,6 l TDI-motor og 105 hk. Passaten havde under forsøget et gennemsnitligt forbrug på 27,29 km/l.

De tyske ingeniører har ved hjælp af små fiffige kneb, gjort Passat til en af de mere sparsommelige biler i segmentet. Basis er common-rail motoren , hvor nyeste software sørger for motorstyringen og lave omdrejningstal. Integreret i instrumenterne er også en gear-skifts-vejledning, der instruerer føreren i rette gearvalg (så fremt man ønsker at køre økonomisk). Ligeledes har BlueMotion -modellerne et system til genvinding af bremseenregien , start-stop-system, hvor motoren automatisk slukker fx ved rødt lys, samt rulleoptimerede dæk. Desuden er karossen gjort mere aerodynamisk, bl.a. ved en mere lukket front.

Volkswagen har netop vist 7. Generation af Passat og Passat Variant, der også vil blive introduceret i BlueMotion-versioner. Begge med sparegrisen 1,6 TDI 105 hk under hjelmen.

Volkswagen introducerer den nye Passat til januar 2011.

Del med en ven

0 personer snakker om “Passat BlueMotion i Guinness Rekordbog

Skriv et svar

Giver børn en ny start