Overdrevet? 12 kompressorer og 3974 hk
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Overdrevet? 12 kompressorer og 3974 hk

Nåh ja, den har også en jetmotor. Just in case.
Mathias B. Høj
02/12-2019 kl. 10:16

Groft udregnet svarer effekten til hvad 55 Citroen C1'ere kan præstere. Her er det bare ét køretøj, som måske er lige i overkanten af god smag. Måske. For 3974 hk er absolut imponerende! Det ultimative køretøj, hvis man skal kompensere for noget.

Basis for det vanvittige køretøj er en Peterbilt 359 Ultra Custom TT Crew Cab, årgang 1984. Men da den naturligvis ikke havde motor nok, blev den forlænget, så der var plads til de to 14,0 L V12 dieselmotorer. Og nej, 14,0 L er ikke en tastefejl. 

Men mere vil have mere, så 12 kompressorer blev det også til, og når man nu var i gang, kunne der også lige så godt komme et nitrosystem på. Det mest imponerende er næsten, at den rent faktisk er lovlig at køre med på vejen. I hvert fald i USA. 

Tophastigheden er omkring 209 km/t og til nedbremsning er der fire nedbremsningsskærme (dem som ligner faldskærme), som også kendes fra dragracere. Så skal man bare lige huske at slukke Hawker 600 jetmotoren først, for sådan en har lastbilen også.

Skarpe kurver i høj fart skal man vogte sig for, da bodybuildertrucken vejer lige under 15 ton. Til gengæld er den udstyret, og godkendt til, at køre med trailere. 

Bæstet er just blevet solgt på en bilauktion af dyrere i Saudi Arabien (naturligvis), hvor brændstoffet er billigt. Godt det samme, for en dansk indregistrering ville blive ekstra besværlig, med det kampklare sværd, som pryder lastbilens side.

Frontgitteret er inspireret af en 1933 Ford, og mon ikke udsynet til dét, den kæmpe motor, onde kofanger og øredøvende motorlyd nok skal få andre bilister ind i højre vognbane?

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start