Opel Insignia OPC Unlimited - Topfart på 270 km/t
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opel får topfart på 270 km/t

Opel Insignia OPC Unlimited
Tommy Rønn
26/04-2011 kl. 13:30

Den kraftigste udgave af Insignia kan nu leveres med en topfart på 270 km/t i en særlig OPC ‘Unlimited’ version, hvor den elektroniske begrænsning af topfarten på 250 km/t er fjernet.

Opel imødekommer dermed et ønske fra kunder på navnlig det tyske marked, der ønsker muligheden for at udnytte bilens fulde potentiale. Opel Insignia OPC ‘Unlimited’ har blåt Brembo logo på bremserne og et nydesignet speedometer. En specialversion i matsort er også planlagt.

‘Unlimited’ pakken inkluderer et OPC kørekursus, der afvikles på Opels testbane ved Dudenhofen i Tyskland under ledelse af den tidligere racerkører Joachim Winkelhock og andre instruktører med motorsportserfaring.

Præstationerne på den nye ‘Unlimited’ er med undtagelse af topfarten identiske med den almindelig version. Insignia OPC kan komme fra 0 til 100 km/t på 6,0 – 6,6 sekunder afhængig af karrosseriversion og gearkasse.

Topversionen af Opels flagskib kan leveres med seks trins manuel gearkasse eller en ny 6-trins gearkasse, der kombinerer sportslig kørsel med komfort. Gearskiftene kan ske fuldautomatisk eller manuelt med hjælp af skiftegreb bag rattet. Transmissionen er koblet til mechatronic FlexRide chassiset i Insignia OPC, hvor man kan vælge enten ”Sport” eller ”OPC” indstilling for fastere undervogn, hurtigere speederreaktion, strammere styring og ændret skiftekarakteristisk af automatgearkassen. OPC er den ultimative indstilling med maksimal hård undervogn til brug for banekørsel eller på meget jævn vej.

Insignia OPC har blandt standardudstyret et avanceret firehjulstræk, der sikrer en høj grad af stabilitet og maksimal trækkraft under alle vej – og vejrforhold. Det adaptive 4×4 system består af et sports differentiale med Haldex multi-disk kobling og elektronisk spærredifferentiale (eLSD) mellem for- og bagakslerne samt mellem de to baghjul.

Som de øvrige Opel Performance modeller har Insignia OPC ‘Unlimited’ under udviklingen gennemgået en særlig OPC test, der består af et 10.000 kilometer højfarts testforløb på Nürburgrings nordsløjfe, der anses for at være verdens hårdeste racerbane. De 10.000 kilometer svarer til 180.000 kilometers kørsel på almindelige veje.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start