Se billedgalleri: Nissan Xmotion med vildt design
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nyt fra Nissan: virtuel fisk

Lad Karpen vise dig vej: Nissan har været ekstremt nytænkende med Xmotion konceptbilen
Mathias B. Høj
22/01-2018 kl. 14:32

Det er nærliggende at mistænke konceptbilsudviklere for at eksperimentere med psykedeliske stoffer. Og Nissan har just præsenteret konceptbilen Xmotion (udtales CrossMotion), hvor den bagvedliggende designidé godt kunne være udviklet i et af de mere kulørte rygerum. Gulvet afspejler eksempelvis en flod. Men det kommer vi tilbage til.

For udadtil er Xmotion bestemt ikke en hippiebil at se til. Tværtimod. Stor og så kantet, at Toyota C-HR ligner en VW Bobbel til sammenligning. Det er en høj SUV med en ekstra (aftagelig) box til bagage på taget. Og en høj, aggressiv front. Dæk, eller rettere slidbaner, er lamineret direkte på 21' aluhjul. Det ligner en bil man kan skære sig på.

I kabinen er der søgt inspiration i naturen. Hvor gulvet som nævnt afspejler en flod, bliver de syv (!) skærme brugt til at skabe stemning og til at gengive den virtuelle assistent: en Koi karpe. Når føreren er blevet genkendt via sit fingeraftryk, kommer karpen frem på skærmene og føreren kan via stemmen interagere med systemet og fortælle hvad destinationen er. Der skulle også være mulighed for, at karpen kan informere om Points of Interest langs vejen. Lad os for Nissans skyld håbe, at den bliver mindre irriterende end den famøse papirklip fra ældre Microsoft Office versioner.

Et andet utraditionelt valg er mængden af træ i kabinen. Det er inspireret af traditionelle japanske håndværkstraditioner og skal også være med til at give en følelse af ro i kabinen.

Spændende hvor mange af idéerne der får lov at komme hele vejen via samlebåndet og ud til kunderne.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start