Vejene som informationstavler, Nyeste trafiksikkerhed
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nyeste trafiksikkerhed

Vejene som informationstavler
Tommy Rønn
29/10-2012 kl. 09:15

En vejbemaling der informerer. Informerer om vejens beskaffenhed og asfaltens evne til at holde fast i køretøjets gummi, er morgendagens sikkerhed.

Alle er vidende om at frostgrader betyder nedsat friktion. Til tider endog meget nedsat friktion. Det samme gør sig gældende ved våd vejbelægning. Er vejbelægningen tør og varm, holder asfalten ekstra godt fat i køretøjets gummi.

En ny slags vejbemaling kan informere om vejenes beskaffenhed. Det er et hollandsk firma der har opfundet den nye maling til vejene. Det fungerer således at når vejen er varm, er den en slags symboler på belægningen. Er der frost informerer vejen om dette. Pokkers smart, og en god sikkerhedsdetalje. 

Del med en ven

0 personer snakker om “Nyeste trafiksikkerhed

 1. hmm ja det lyder jo meget smart, men også voldsomt dyrt og tidskrævende at implementere.
  Jeg så hellere at vi brugte tid på at sikre os at når folk tager kørekort så er de også intelligente nok til at regne det ud selv når de er ude at køre.

  1) Ved temperaturer på 3 grader og der under kan der være risiko for glatte veje.
  2) når vejen er er våd, har løse blade, grus osv er der nedsat vejgreb.

  det er sgu da ikke så svært (eller burde ikke være det)

 2. Viper71dk: Det ene behøver vel ikke at udelukke det andet? Det er da en super smart teknologi, der kan være med til at redde liv. Det mener jeg vi skal hilse velkommen 🙂 – og vi skal uddanne trafikanter endnu bedre.

 3. Helt enig – Jeg syntes bare at nok så smart teknologien er, så lyder det vildt dyrt og pengene kunne måske bruges bedre. Der tages selvfølgelig det forbehold at jeg ikke har nogen anelse om hvad det rent faktisk ville koste at smide på eksempelvis vores motorveje samt større landeveje.

Skriv et svar

Giver børn en ny start