Nye ladeparker på Sjælland - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nye ladeparker på Sjælland

Etablering af ny elladepark samt 10 nye parkeringspladser for lastbiler på rastepladserne Tappernøje Øst og Vest, der ligger på E55 Sydmotorvejen vest for Tappernøje.
Steffen F. Olesen
17/11-2022 kl. 10:18

Salget af elbiler stiger forsat, og dermed er der også gevaldigt brug for en opgraderet lade-infrastruktur i Danmark.
Den opgave tog Vejdirektoratet for alvor hul på i september, hvor første spadestik blev taget på Fyn ved rasteplads Lillebælt Syd, og nu er turen kommet til Sydsjælland, hvor rastepladserne Tappernøje Øst og Vest står til hver at få 12 lynladepladser til elbiler.

Derudover etablerer Vejdirektoratet i samme ombæring ti nye parkeringspladser til lastbiler på Tappernøje Øst til gavn for de mange lastbilchauffører, der har brug for et hvil i ny og næ.

Princip for indretning af ladeparken

Projektleder Charlotte Veiss-Pedersen, Vejdirektoratet, siger:
Vi er i fuld gang med at udvide vores rastepladser langs motorvejene. Der skal være plads til, at lastbilchauffører kan overholde deres køre- og hviletider, og så skal de mange nye elbilister trygt kunne køre ud på de længere ture – vel vidende at de kan lade op på vejen. Ladeparkerne på Tappernøje bliver indrettet, så man nemt og hurtigt kan finde en ledig ladestander og uden problemer kan få sig placeret rigtigt i forhold til ladestikket på bilen.

Når der skal lades op, skal der ifølge Vejdirektoratet også være plads til de køretøjer, der fylder lidt mere. Ladeparkerne vil derfor have båse til for eksempel varevogne, biler med campingvogne og trailere, så alle elbilister mulighed for at komme forbi og fylde strøm på bilen.

Hertil fortæller Vejdirektoratet, at de med fokus på bæredygtighed etablereroverdækninger med solceller på taget.

Hurtig opladning med lynladere
Lynladerne, som bliver installeret på rastepladserne, har en maksimal effekt på 300 kW, så en gennemsnitlig elbil kan oplades til 80 procent på 30 til 40 minutter.

Det er ladeoperatøren Cirkle K Danmark A/S, der har vundet udbuddet om at drive de 24 lynladere på Tappernøje-rastepladserne. De forventes alle at stå klar til brug i foråret 2023.

Parkeringspladserne til lastbiler forventes ligeledes at være færdige til foråret 2023.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start