Ny VW pickup hedder Amarok - styrke og udholdenhed
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny VW pickup hedder Amarok

Amarok betyder ulv på inuit. Navnet skal symbolisere styrke og udholdenhed.
Tommy Rønn
11/06-2009 kl. 18:00

Bilen vil blive introduceret primo 2010 i Sydamerika og Amarok kommer derefter til Europa.

Med Amarok vil Volkswagen forsøge at trænge ind på verdensmarkedet for pickup'er, der hidtil har været domineret af de japanske producenter.

Amarok er den første pickup fra en europæisk bilproducent, og den vil tage konkurrencen op i 1-ton-klassen, især med de asiatiske udbydere. Denne sjette model fra Volkswagen Erhvervsbiler, der efterfølger Caddy, Transporter og Crafter foruden Saveiro og T2, som begge udelukkende findes i Sydamerika, kommer til at udgøre en vigtig del i Volkswagen gruppens vækststrategi, og åbner nye segmenter for Volkswagen.

Stefan Schaller, adm. direktør for Volkswagen Erhvervsbiler siger dertil: “Amarok bringer vores brand ind i en mere international dimension. Volkswagen Erhvervsbiler er stolte over at have udviklet, bygget og nu få mulighed for at sælge denne bil. Den bliver enormt vigtig for fortsat vækst for hele Volkswagen gruppen og er en logisk, strategisk udvidelse af det globale modelprogram”.

Amarok er udviklet fra scratch og vil blive markedsført som en dobbeltkabine pickup med firehjulstræk. Senere kommer der også en enkeltkabine version. Pickup'en vil ikke bare blive et robust produkt, men også have effektive motorer og typisk Volkswagen styling. Conceptbilen fra IAA Hannover gav et førstehåndsindtryk. En effektiv common rail TDI motor af nyeste generation vil komme til at udgøre kraftværket i denne bil. Brændstofforbrug og emission for Amarok vil vise de bedste værdier i pickup segmentet.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start