Ny syv sæders familiebil fra Dacia - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny syv sæders familiebil fra Dacia

Sig velkommen til Dacia's nye familiebil
Steffen F. Olesen
06/09-2021 kl. 08:39

I en pressemeddelelse fra Dacia, indleder MagaCin’s kontakt: Okker gokker – sig goddag til den nye Jogger.
Det gør han fordi, Dacia for nylig afslørede en syv personers bil, der har længde som en stationcar men med SUV statur, og familiebilen har fået det meget passende navn Jogger – ligesom klapvognen.

Med en længde på 4.55 meter er det den længste Dacia i modelrækken – en ægte familiebil med plads til syv voksne, som må trække 1.200 kilo på krogen!
Men hvad blev der af Dacia Logan MCV og Dacia Lodgy?

Begge biler er nu samlet i én, der har længde som stationcar, udseende som en SUV og praktikalitet som en MPV. Kort sagt en ægte Dacia, hvor der selvfølgelig er tænkt på design – men endnu mere på, hvordan livet er for dem, der hver dag skal køre i den nye Dacia Jogger.

Dacia Jogger er fjerde nye bil i år fra Dacia. Først på året lancerede Dacia Europas bedst sælgende bil i B-segmentet – nemlig den helt nye Dacia Sandero og Sandero Stepway. Så kom Europas billigste elbil, den lille Dacia Spring, og en helt ny faceliftet Dacia Duster har netop set dagens lys.
Nu er producenten klar med den fjerde hjørnesten i Dacias helt nye modelprogram.

God plads til syv personer
Dacia Jogger er som sagt 4.55 meter lang med en akselafstand på hele 2.9 meter og en frihøjde på 200 mm. Det betyder, at bilen nemt rummer op til syv personer.
De to bagerste sæder er individuelle og kan foldes op eller tages helt ud. Gør man det, har man plads til 708 liter bagage. Folder man også 2. sæderække op, har man plads til hele 1.819 liter bagage.

Da Jogger er tænkt som en rigtig familiebil, skal der jo også være en masse aflægningsplads – og det er der. Hele 24 liter i kabinen, hvor der også er intet mindre end seks kopholdere.

Har man brug for at transportere ting på taget, fås Jogger med den smarte tagræling, der enkelt kan transformeres til tagbøjler, som klarer 80 kilo vægt.

Lækker førerplads
Bag rattet finder vi en førerplads som du måske kender fra den helt nye Dacia Sandero, som Jogger deler platform med. Det betyder, at den har den nyeste og mest sikre konstruktion, og som standard leveres med seks airbags samt en lang række aktive sikkerhedssystemer.

Sæderne er af en helt ny konstruktion, der yder langt bedre støtte end tidligere og med væsentlig bedre ergonomi.
Førersædet er højdejusterbart og rattet kan både justeres i dybden og i højden, så man kan finde den optimale kørestilling.

I Jogger har man tre forskellige muligheder, når det handler om multimediesystemer. Indgangsmuligheden er Media Control som helt fra den laveste udstyrsvariant, tillader at styre radio/streaming, navigation og telefonen fra sin egen mobiltelefon, der monteres ved instrumentbordet. Går man op i udstyrsniveau, så er der to systemer, der benytter en integreret skærm, Media Nav og Media Display.
Begge har navigation og Android Auto og Apple CarPlay.

Optimal sikkerhed
Takket være CMF platformen som Jogger, er bygget på (som også f.eks. Renault Captur bygges på) er den aktive og den passive sikkerhed i top.
Foruden de seks airbags er der Emergency Breake Assist, som fungerer via en radar foran bilen, der hele tiden måler afstanden til den forankørende. Dette system er aktivt mellem 7 og 170 km/t ved kørsel, og fungerer mellem 7 og 80 km/t når der er tale om parkerede medtrafikanter.
Desuden er der blind vinkel assistent som er aktiv mellem 30-140 km/t.

Som noget helt nyt lanceres Jogger også i en Limited Edition.
Den hedder Extreme og kendetegnes blandt andet ved den sorte hajfinne antenne, sort tagræling, sorte alufælge og sorte sidespejle. Indenfor er der røde syninger på sæderne og krom detaljer på dørsiderne.
Versionen er som standard udstyret med bakkamera, klimaanlæg og nøglefri betjening.

Hybrid lige om hjørnet
Motormæssigt har man i Danmark mulighed for en 110 hestes benzinmotor, med en seks trins manuel gearkasse og et moment på 200 Nm. Et års tid efter lanceringen suppleres denne motor med den første hybrid i Dacias historie. Nemlig en 1.6 liters 140 hk hybrid – som i øvrigt også kendes fra den nye Renault Clio og den spritnye Renault Arkana.

Jogger kan ses og købes hos de danske Dacia forhandlere fra februar 2022. Endnu er der ikke danske priser på Dacia Jogger, men de forventes, ifølge importøren, at være klar i slutningen af november.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start