Skoda Kodiaq SUV skal løfte arven efter Skoda Superb
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny SUV fra Skoda

Skoda Kodiaq SUV skal løfte arven efter Skoda Superb
Klaes Asaa
16/02-2017 kl. 12:00

Skoda er klar med den nye Kodiaq SUV, en efterfølger til den vellykkede Superb. Det er et tungt ansvar på Kodiaq’s skuldre, at skulle løfte arven efter den populære forgænger. 

Med et udvalg af forskellige benzin og diesel motorer og udstyr i Kodiaq, burde den kunne komme på ønskesedlen hos dem der har behov for god plads til en fornuftig pris eller hos dem der gerne vil have et højt niveau af udstyr og komfort. Udvalget af både forhjulstræk og firehjulstræk gør det endda endnu mere interessant.

Skoda Kodiaq er den tjekkiske fabriks første store SUV, og den findes i både 5 og 7 sæders udgave. Selvom det er en ny biltype for Skoda, tilbyder bilen høj kvalitet. Den er rummelig og veludstyret, samtidig er det ”meget for pengene”. På mange måder svarer Kodiaq til fabrikkens Superb model på modeludstyrslisten. 

Der forventes ikke alle Kodiaq model varianterne til Danmark, her og nu er model udvalget:

Kodiaq Style 1,4 TSI ACT DSG, Hk: 150, Km/l: 15,9, Pris: 445.000 

Kodiaq Style 2,0 TSI 4×4 DSG, Hk: 180, Km/l: 13,5, Pris: 510.000 

Kodiaq Style 2,0 TDI AdBlue DSG, Hk: 150, Km/l: 20,0, Pris: 469.000 

Kodiaq Style 2,0 TDI AdBlue 4×4 DSG, Hk: 190, Km/l: 17,5, Pris: 533.000

Rivalerne til Kodiaq varierer, simpelthen fordi modelvariationen er bred. Den mest indlysende rival er Hyundai Santa Fe og Kia Sorento, fordi de begge er meget store, har syv sæder og er sammenlignelige på prisen. Ford Edge er omtrent samme størrelse, men findes kun med fem sæder, imens Nissan X-Trail er en syv sæders, men den er mindre end Kodiaq. Prisen betyder også noget for hvilke modeller der kan sammenlignes med, her er Seat Ateca, Renault Kadjar, Toyota RAV4 og Mazda CX-5 konkurrenterne. Folkevogn har i øjeblikket ikke noget modstykke udover den mindre Tiguan til en tilsvarende pris, men her har folkevogn annonceret at der kommer en syv sæders Allspace, selvom den nok får en pris der er noget højere end Kodiaq.

Indvendig er Kodiaq som en Skoda, bygget solidt og ser pænt ud. Udvendigt er Skoda dygtige til at designe en fin helhed, selvom det ikke er banebrydende er det en fin og stilfuld SUV. Forenden er inspireret af Superb med skarpe dobbelt lygter. Den er mere kantet end den mindre Yeti SUV, og den højt placerede kølergril giver et sandt SUV udtryk. 

På teknologi siden er Kodiaq godt med, og leverer en standard på linje med konkurrenterne, blandt andet med en ny generation infotainment system. Ikke mindst det praktiske trådløse opladningssystem til telefonen lige foran gearstangen. Der er god plads og der kan leveres både 5 og 7 sæders løsninger. Kodiaq er ikke overstørrelse på landevejen men det er god rummelighed indvendigt.

Bilen er 4,7m lang og 1,88m bred og 1,67m høj, det er mål det ligger meget tæt på Hyundai Santa Fe, men Kodiaq har en 9 cm længere akselafstand, der giver lidt bedre passagerplads og begrænset effekt på manøvrering. Lidt overraskende er det at Kodiaq er 16 cm kortere end Superb.

Kodiaq er en spændende SUV fra Skoda, det ser lovende ud.

Del med en ven

0 personer snakker om “Ny SUV fra Skoda

  1. Mener Hr Asaa helt oprigtigt, at den nye 7 personers SUV, er en afløser til Superb?

Skriv et svar

Giver børn en ny start