Sig goddag til Formentor, en ny hidsig SUV fra Cupra
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny sportslig SUV fra Cupra

Sportslige ambitioner i den høje klasse
Mathias B. Høj
07/03-2019 kl. 10:19

Efter et komplet år med drift som selvstændigt mærke præsenterer Cupra konceptbilen Formentor i Genève – den første model, som udvikles specifikt af og til Cupra.

Bilen, som kommer på markedet i 2020, har fået sit navn efter Kap Formentor, som er en af de smukkeste, vildeste og dermed eksklusive kapper på øen Mallorca, og et navn, som udstråler kraft, styrke og sikkerhed.

Med Formentor, som er mærkets mest teknologisk avancerede model, fejrer Cupra et års jubilæum ved at træde ind i et nyt segment med en kraftfuld plug-in-hybrid-motor. 

Det tofarvede karrosseri minder om et robust terrængående køretøj, men Cupra Formentors design giver den en lettere profil.

Kabine 

Cupra Formentors udvendige design bliver matchet af dens interiør. Bilens kabine giver et moderne og sportsligt indtryk med dens bud på følelsen af Cupra-mærket.

Instrumentbrættet giver en horisontal linje gennem kabinen. Brugen af mørkt krom og højglans giver en følelse af premium. Sportssæderne med kulfiber understreger Cupra Formentors sportslige ambitioner, da føreren sidder lavt og ergonomisk.

Teknologi er i front inde i bilen med Digital Cockpit, der leverer nødvendig køreinformation lige foran føreren, og et 10” panoramisk navigationssystem giver utallige funktioner og muligheder for opkobling.

Motor og drivlinje

Kræfterne til Cupra Formentor kommer fra en højtydende plug-in-hybridmotor – en drivlinje, der er skabt til at imødekomme nutidens krav til præstationer og effektivitet og til at begynde mærkets elektrificering.

De 180kW/245 hk bliver sendt til hjulene via en DSG-automatgearkasse med dobbeltkobling, og et progressivt styretøj, intelligent Dynamic Chassis Control og differentialespær.

Selvom Cupra Formentor er udviklet til at tilbyde dynamisk kørsel, reducerer kombinationen af el og forbrændingsmotor det samlede brændstofforbrug og sænker CO2-udledningen. Og takket være det integrerede batteri kan Cupra Formentor køre op til 50 km på el, ifølge den nye WLTP-standard (svarende til cirka 70 km efter NEDC-standarden).

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start