Ny Nissan LEAF kan blive miljøvenlig powerbank
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny Nissan LEAF kan sænke elregningen

Nissan LEAF med nyt design, ekstra sikkerhed og komfort
Mathias B. Høj
06/09-2017 kl. 08:26

Nissan er verdens største producent af elbiler og deres mest ikoniske elbil, LEAF, har fået en massiv opdatering. Nyhederne blev offentliggjort kl. to i nat, og har indtil da været omgivet af mystik og tavshed.

På det ydre såvel som indre, har LEAF fået en designmæssig overhaling. Der har, med Tesla som en undtagelse, været en tendens til, at elbilers design skal afspejle nuttethed og ligne babylegetøj – efter undertegnedes mening. LEAF har i den forbindelse taget et tigerspring og har nu en del ligheder med den opdaterede Nissan Micra.

Nok så vigtigt for en elbil, er rækkevidden på en fuld opladning nu opgivet til 378 km, og i det kommende år lanceres en version med endnu større batteri. Med en hurtiglader kan batteriet på 40 minutter oplades til 80%. Litium-Ion batteripakken leverer kraften til en 150 hk motor med, hold nu fast, 320 nm! Genindvinding af bremseenergi er også forbedret, med en såkaldt e-pedal, som både kan accelerere og motorbremse, alt efter tryk eller mangel på samme.

LEAF får også førerassistance og ny sikkerhed som automatisk nødbremse og blind-vinkel alarm. Samt en automatisk parkeringsfunktion, som særligt byboer vil værdsætte.

Den nye Nissan LEAF er produceret, så den kan indgå aktivt i energiforsyningen. Forstået på den måde, at den ikke nødvendigvis vil bruge al oplagret energi på kørsel. Den kan også fungere som en buffer på elnettet, eller i husstanden, og oplade når energien er billigst eller når der eksempelvis bliver produceret meget vindenergi. Strømmen kan fordeles ud på nettet igen når det mangles. Nissan har en vision om, at når tilstrækkeligt mange elbiler bliver udstyret med den funktionalitet, vil det blive nemmere at få energi fra bæredygtige, men vejrafhængige, kilder som vind og sol. Men det kan også sænke elregningen for den enkelte forbruger. Om det er lovligt under danske forhold, er en helt anden sag.

Der er på nuværende tidspunkt ikke kommet priser for den nye LEAF. Vi ser frem til at teste den på MagaCin.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start