Kia lancerer miljøvenlig hybrid-firmabil
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny hybrid til firmabilsmarkedet

Kia Optima hybrid lanceres målrettet som potentiel firmabil
Mathias B. Høj
29/08-2017 kl. 09:49

Firmabiler har ikke det bedste ry, miljømæssigt set. De er ofte lige så sorte som deres konservative, sorte lak.

Kia lancerer nu et mindre sort alternativ, i form af en hybridversion af Kia Optima som Plug-in hybridbil. Det kan hjælpe virksomheder til at nå deres eventuelle mål om, at nedbringe CO2-udledning.

De elbiler som er på markedet lever sjældent op til de behov, der skal dækkes af firmabiler, da de har for kort rækkevidde og begrænset plads. Her er Optima stationcar plug-in hybrid et alternativ. Bilen er baseret på et højtydende batteri og en 2.0-liters GDI-motor, som tilsammen opnår en ydelse på 205 hk og en rækkevidde på 980 km. Bilen skifter ubemærket mellem benzin -og eldrift eller bruger begge systemer i synergi. Samtidig bruger genindvindingsystemet bremseenergien samt den kinetiske energi til opladning af batteriet. Takket være avancerede energibesparende foranstaltninger opnår den en CO2 udledning på bare 33 g/km og en rent elektrisk rækkevidde på 62 km.

Optima SW plug-in hybrid kan trække op til 1.500 kg på krogen. Den er som standard udstyret med 6-trins automatgear, 8” navigations-anlæg med touchskærm, adaptiv BI-LED forlygter, Adaptiv Cruise Control, AEB nødbremse, bakkamera, bluetooth, eljusterbart førersæde med memory, Harman Kardon lydanlæg, 2-zoners klimaanlæg, luftdyser i bag, parkeringssensor for og bag, regnsensor, el-justerbare sidespejle som er el-indklappelige med memory, varme og blink, smart key, smart power tailgate, sæder med dellæder, sædevarme i forsæder og varme i rattet.

Firmabilerne udgør kun en mindre del af den danske bilpark, fordi de overgår til privat eje efter få år. Men firmabilerne udgør over en tredjedel af alle ny-indkøbte biler. Derfor påvirker firmabilerne i høj grad sammensætningen af bilparken. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start