Hidsig familiebil giver baghjul til motorcykler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny hidsig BMW M5

Imponerende specifikationer for ny BMW M5
Mathias B. Høj
22/08-2017 kl. 08:21

For det utrænede øje, er det blot en anden BMW sedan. Men sjette generation af BMW M5 har så hidsige specifikationer, at den vil kunne give mange motorcykler baghjul under acceleration. 0 -100 km/t klares på 3,4 sekunder, hvilket er en Italiensk sportsvogn værdig.

M5 er udstyret med det nyudviklede system M xDrive. Dette M specifikke firehjulstræk er kendetegnet ved stærkt vejgreb under alle forhold. De forskellige M xDrive-køreprogrammer (4WD, 4WD Sport og 2WD) bringer køredynamikken i BMW M5 op på et helt nyt niveau, oplyser BMW. Vælger man 2WD, skiftes der til baghjulstræk.

Motorkraften overføres via den nyudviklede 8-trins M Steptronic-gearkasse med Drivelogic, som udmønter sig både på racerbanen og til hverdag.

V8-motoren på 4,4 liter med M TwinPower Turbo-teknologi har 600(!) hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 750 Nm. Brændstofforbruget ved blandet kørsel er på 9,5 km/l og CO2-udledningen er 241 g/km. Så ydelse koster; det er ikke en miljøvenlig bil.

Den nye BMW M5 accelererer som nævnt fra 0 til 100 km/t på 3,4 sekunder og fra 0 til 200 km/t på 11,1 sekunder. Tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/t, men begrænsningen kan om ønsket øges til 305 km/t.

Selv med M xDrive vejer den nye BMW M5 mindre end forgængeren, blandt andet i kraft af et letvægtstag af kulfiberforstærket plast (CFRP) og en lavvægtsudstødning.

Bilen er som standard udstyret med M kompoundbremser med blålakerede bremsekalibre med seks stempler på forakslen og flydende monostempelkalibre på bagakslen. Som ekstraudstyr er der mulighed for at vælge endnu mere effektive (og 23 kg lettere) keramiske M kulfiberbremser med guldfarvede kalibre.

Forkofangeren på BMW M5 har fået et helt nyt design. Store åbninger sikrer, at både motoren, indsugningen, gearkassen og bremserne får tilført tilstrækkelig køleluft ved banekørsel.

Ligesom det har været tilfældet med alle øvrige M modeller, er den nye BMW M5's køreegenskaber blevet testet og finpudset på verdens mest udfordrende racerbane, Nürburgring Nordschleife.

Den nye BMW M5 kommer på gaden i foråret 2018. MagaCin melder sig frivilligt til at teste den. Vi har tid den dag.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start