Ny forbedret Prius - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny forbedret Prius

Toyota Prius plug-in med 50 km. el-rækkevidde kommer på gaden meget snart
Johannes Nipper
21/12-2009 kl. 21:30

Egentlig er det bare den normale 3. generation af Toyota Prius med andre batterier og et strømstik. Men konceptet er drastisk forbedret.

Ideen er, at mange mennesker kører under 50 km. på arbejde hver vej, og at kan hybridbilen opfylde dette dagligdags behov ved ren el-kørsel og forbrændingsmotoren kun skal i brug ved længere ture – kan man gøre bilen væsentligt grønnere, men uden den rene elbils begrænsninger.

Hvor den “normale” Prius kun kan køre en meget begrænset strækning og ved meget lave hastigheder på ren el, er den nye plugin udgave, som skrevet, i stand til at køre op til 50 km. før benzinmotoren tænder. Strømmen til at køre de op til 50 km. kommer via opladning, som så kan foregå derhjemme i garagen og evt. også mens bilen holder stille på arbejdet.

Prius plug-in hybrid kommer på gaden i 600 testeksemplarer worldvide allerede nu til vinter, men der går nok ihvertfald to år før den kommer til salg.

Toyota udtaler, at de 50 km. rækkevidde er et foreløbigt og kan evt. blive forøget alt efter det enkelte markeds krav og forventninger.  

Indtil videre er eneste prisoverslag fra producenten “affordable”, men meget kommer til at afhænge af hvordan en sådan hybrid med lang el-rækkevidde vil stå afgiftsmæssigt når den kommer til salg.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start