Tesla-konkurrent præsenterer syvpersoners SUV
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny el-SUV til langtrejsende storfamilier

El-familiebil med udskiftelige batteripakker gør langture nemmere
Mathias B. Høj
22/12-2017 kl. 13:31

Den kinesiske opstartsvirksomhed NIO har officielt præsenteret deres syvpersoners SUV, NIO ES8, der skal tage kampen op mod Tesla på markedet for elektriske biler. Og ligesom Tesla er der tale om en avanceret og delvist selvkørende bil i premiumklassen.

Men modsat Tesla er hurtigt udskiftelige batteripakker en del af konceptet – og en del af forretningsmodellen går ud på at udleje disse. Batteripakken kan udskiftes på tre minutter, hvilket med de rette faciliteter gør bilen meget langtursduelig. Batteripakken giver ifølge producenten 500 km ved 60 km/t -og en realistisk rækkevidde på 355 km. Det er naturligvis også muligt at oplade ES8 på “traditionel” vis, med opladekabler og ventetid.

ES8 har plads til syv personer i tre rækker og udfylder dermed i et hul i markedet for elektriske biler. Med motorer foran og bag leverer den 480 kW/840 NM og kan accelerere fra 0-100 km/t på ca. 4,4 sekunder. Et utal af kameraer og sensorer er medvirkende til, at gøre bilen delvist selvkørende.

Den blev præsenteret den 16. December i Beijing og det er allerede muligt at bestille den i Kina. Som ved andre moderne bilproducenter, er det muligt individuelt at tilpasse sin nye bil med farver, betræk mm. Prisen i Kina starter ved ca. 427.900 kr – muligvis mindre pga. miljøfradrag.

Det bliver spændende at se, om NIO kommer til at sælge ES8, eller det vil blive endnu et el-startup, der ikke klarede skærene. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start