Campingguide: gode råd for klargøring efter vinteren
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nu skal campingvognen ud af sit vinterhi

Gode råd, der både pynter og sikrer en ny spændende campingsæson uden uheld.
Erik Lodahl
01/04-2013 kl. 18:18

Nu er april måned endelig kommet, den første rigtige forårsmåned og samtidig starten på den nye campingsæson for alle, der ikke har været vintercampister, og som nu ikke kan vente længere med at få campingvogen hevet frem, hvadenten den har været opstaldet indendørs eller har stået ude i den lange vinter.

For at sikre, både at campingvognen præsenterer sig på bedst mulig vis, og at campingsæsonen forløber uden problemer, er der nogle få ting, som man absolut bør foretage sig, inden man tager campingvogen i brug efter vinteren.

Giv campingvognen en grundig vask, evt. med de specielle midler, man kan købe i enhver campingforretning, som fjerner de sorte streger, der sansynligvis findes på vognens sider. Husk, at vognens vinduer ikke kan tåle vaskemidler, der normalt indeholder ridsemidler – her skal man nøjes med at bruge masser af rent vand.

Smør alle gummilister omkring dør og vinduer med silikone – det sikrer tæthed.

Smør bevægelige dele ved støttebenene og næsehjulet med lidt olie.

Det siger sig selv, at gasinstallationen skal være 100% i orden. Man bør få foretaget en gasprøve af autoriseret person mindst hvertandet år, så hvis det er mere end 2 år siden sidst, bør en sådan prøve bestilles, inden vognen tages i brug.

Dækkene på campingvognen ser måske meget fine ud med massser af slidbanemønster, men tag lige og kontroller dækkenes alder. Der er en såkaldt DOT-kode på siden af dækkene, f.eks 2508, hvilket betyder, at dækket er fabrikeret uge 25 i år 2008. Et dæk bør ikke være ældre end 5 år, idet lærredet i dækket så kan risikere at være mørt, således at dækket kan eksplodere, uanset slidbanemønsterets tilstand. Vi kan vist alle forestille os, hvad der kan ske i en sådan situation i god fart på en tysk motorvej.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start