Over 1000 km på en opladning - Elbiler og motorcykler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nu åbner den elektriske fest for alvor

Over 1.000 km på en opladning
Tommy Rønn
26/08-2014 kl. 09:15

Her har vi længe grinet lidt af de elektriske køretøjer, og deres relativt korte rækkevidde. Egentlig lidt uretfærdig, da f.eks elmotorcyklen Zero S klarer over 250 km på en ladning. Det samme som mange benzindrevne motorcykler på en fuld tank benzin. Elbilen Tesla S magter 503 km på en opladning.

Fremtiden bliver helt anderledes. Da bliver det de elektriske køretøjer der klarer lange dagsture, mens de benzindrevne kommer til at holde på tankstationerne.

Stanford University har udviklet en ny teknologi der vil firedoble batteriers kapacitet. Et regulært Gennembrud i udviklingen af batterier. Det er de konventionelle lithium batterier vi i dag kender fra biler, motorcykler, mobiltelefoner og computere der kan indeholde den 4 dobbelte kapacitet.

Lithiums kemiske egenskaber gør grundstoffet til det bedst tænkelige materiale til batterier. Dens største styrke er dog også dens største ulempe, for ivrigheden efter at reagere med omgivelserne begrænser de nuværende lithium-batterier. Men det er snart slut nu, for et hold Stanford-forskere ved nu hvordan man behersker det iltre grundstof.

Allerede næste generation lithium batterier forventes at indeholde den nye teknologi.

Det betyder at en elmotorcyklen Zero S med stor batteripakke, som med nuværende teknologi klarer 268 km på en opladning, i fremtiden vil få en rækkevidde på 1072 km. Elbilen Tesla S vil i fremtiden kunne klare 2012 km på en opladning.

Se lithium-teknologien i videoen herunder.

Del med en ven

0 personer snakker om “Nu åbner den elektriske fest for alvor

 1. Måske lidt sund skepsis når der læses videnskablige artikler vil være fordelagtigt. De fleste (læs: LAAAAAAANGT de fleste) er varm luft er yderst dårligt funderet.

  Udviklingen i batterikapacitet er stabil og går langsomt – og der er ingen kvantespring i kikkerten. Slet ikke. Og desværre.

  Teslaer og Zeroer kommer til at satse på hurtigladere og lavere batteripriser, hvis de skal se et egentligt gennembrud de næste 10 år. Alt andet er vist science fiction.

 2. Det skal også være solskin, medvind og med slukket radio, aircon, varme eller hvad man nu kan finde på at bruge strøm på hvis fabrikkernes lovede rækkevidde skal holde bare nogelunde. Det er meget teoretiske tal der opgives.

 3. Men Tesla S er en lækker bil til prisen og personligt ville jeg da vælge den frem for en Mercedes eller BMW.. men har desværre ikke råd til nogen af dem. 🙁

 4. Som trykpaa nævner, det sker med jævne mellemrum at der kommer en pressmeddelelse om et "regulært gennembrud" inden for batterier… men som aldrig går i produktion. Med lidt googling kan man faktisk finde lignende pressemeddelelser cirka hvert år.

  Den her "nyhed" er ikke noget at blive opstemt over. Den dag hvor teknologien kommer ud af laboratoriet, og til forbrugeren, først DA er det relevant.

 5. De km er overdrevne, 150 km er det de kører nu, max, og ganget med 4 er det så 600 km, men det er jo også fint, hele dk på en opladning.

Skriv et svar

Giver børn en ny start