NASCAR imod racisme - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

NASCAR imod racisme

NASCAR har med omgående virkning besluttet at bandlyse alle former for sydstatsflag i forbindelse med samtlige arrangementer.
Steffen F. Olesen
11/06-2020 kl. 14:17

Med forbuddet om brug af sydstatsflag, har NASCAR officielt distanceret sig selv fra et efter sigende kraftigt symbol på rasisme og slaveri. Sydstatsflaget har gennem mange år været et almindeligt syn på racerbanerne i Amerika til NASCAR events, men helt specielt i de sydlige dele af landet, hvor sporten har sin oprindelse.

Beslutningen kommer oven på den globale frustration over drabet på George Floyd i Minneapolis, hvor der sidenhen har været et utal af demonstrationer. Flest fredelige, men også mere brutale af slagsen, hvor blandt andet sydstats monumenter og en enkelt politistation har måttet lade livet.

Bubba Wallace, som i skrivende stund er den eneste mørk glødede kører i NASCAR, er manden der har bedt om forbuddet mod sydstatssymbolet, og fortæller i et interview med CNN, at ”de ikke hører hjemme” i sporten. Det skete i forbindelse med Folds of Honor QuikTrip 500 på Atlanta Motor Speedway, hvor kørerne gik sammen om et SoMe opslag, hvor de opfordrer til social forandring.
Bubba Wallace traskede hen ad start/mål langsiden, iført en ”Black Lives Matter” trøje under sin kørerdragt. Men simpel tekst på en trøje kan tilsyneladende ikke gøre det, når man vil have et budskab ud til masserne. Derfor vil Wallace til Richard Petty Motorsports arrangementet på onsdag på Martinsville Speedway Track, køre i en til formålet lakeret bil, under titlen #BlackLivesMatter.

NASCAR støttede med det samme op omkring forslaget:
“The presence of the confederate flag at NASCAR events runs contrary to our commitment to providing a welcoming and inclusive environment for all fans, our competitors and our industry. Bringing people together around a love for racing and the community that it creates is what makes our fans and sport special. The display of the confederate flag will be prohibited from all NASCAR events and properties.”

Udtalelsen fra NASCAR melder ikke noget om hvordan overtrædelser vil blive håndhævet, og første del af NASCAR-sæsonen er, som så mange andre sportsgrene, afviklet uden publikummer, grundet Corona pandemien. Men de kommende to weekends vil der til arrangementer på Homestead-Miami Speedway og Talladega Superspeedway blive lukket en mindre tilskuerflok ind.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start