Ford fejrer produktion af Mustang nummer 10 millioner
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Muskelbil nummer 10 millioner

Ford fejrer produktion af Mustang nummer 10 millioner siden introduktionen i 1964
Mathias B. Høj
15/08-2018 kl. 14:54

På Fords fabrik i Flat Roch, Michigan, blev Ford Mustang nummer 10 millioner fejret med manér. Fejringen inkluderede blandt andet overflyvninger i de historiske kampfly P-51 Mustang fra anden verdenskrig. Flere Ford Mustangs, fra de mere end 50 år sportsvognen er blevet produceret, kørte paradekørsel fra Fords hovedkvarter i Dearborn, Michigan til Flat Rock-fabrikken, hvor den nuværende Mustang produceres. 

Ford Mustang nummer 10 millioner er en 460 hk GT V8 Convertible i Wimbledon White med en sekstrins manuel gearkasse. Modellen hylder den første serienummererede Mustang, der blev bygget i 1964 i samme form og farve, som med en 164 hestekræfters V8-motor og en tretrins manuel gearkasse hurtigt blev en succes. 

Historien om Ford Mustang

I 1960’erne begyndte Ford at lege med idéen om en firesæders sportsvogn, der skulle bære navnet Mustang. Allerede i 1964 stod den nye Ford Mustang klar hos de amerikanske Ford-forhandlere, og der gik ikke lang tid før Ford kunne fejre første milepæl. I 1966, blot to år efter lanceringen, kunne Ford fejre 1 million producerede Ford Mustangs, der kørte på gade og stræde på tværs af USA. 

Nu kan den ikoniske sportsvogn igen fejre en milepæl. Sportsvognen, der siden introduktionen har været med i flere film og har flere følgere på Facebook end nogen anden bil, kan nu fejre produktionen af model nummer 10 millioner.

”Ford Mustang er vores virksomheds hjertebarn og en favorit i hele verden,” fortæller Jim Farley, President of Global Markets, Ford Motor Company. ”Jeg får samme sus i maven når jeg ser en Mustang på vejene i Detroit, London eller Beijing som jeg gjorde, da jeg købte min første bil – en 1966 Mustang Coupé, som jeg kørte på tværs af USA i som teenager. Ford Mustang kan få et smil på læben på ethvert sprog.” 

Med mere end 50 år på samlebåndet er Ford Mustang blevet produceret flere steder i USA: Fra den originale fabrik i Dearborn, Michigan til San Jose, Californien og Metuchen, New Jersey. Den nuværende Ford Mustang kører af samlebåndet ved Flat Rock Assembly Plant i Dearborn, Michigan. 

Bedst sælgende sportsvogn

Ford Mustang har i de sidste 50 år været USA's mest solgte sportsvogn og blev i 2015 introduceret på det europæiske marked. Siden introduktionen i Europa er der blevet solgt mere end 38.000 Ford Mustangs – og i 2017 blev der solgt flere Ford Mustangs end Porsche 911’ere i 13 europæiske markeder. De fem ledende markeder for salget af Mustang i 2017 er Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Belgien og Sverige.


Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start