Mød Københavns nye og grønnere Black Cab taxa
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Mød Københavns nye Black Cab taxa

På rejsen mod en grønnere taxabranche introduceres nu en lav-emissions London Black Cab med et CO2 udslip på kun 29 gram pr. km. Udover at være en lav-emissionstaxa er London taxien også en anderledes taxaoplevelse. To biler testes den kommende tid i København.
Mathias B. Høj
30/09-2019 kl. 09:44

Med sin størrelse og proportioner er “grøn” nok ikke det første man forbinder 4X35's nye test-Taxa med. Men den skulle være god nok. London-taxaen skal bidrage til at skubbe taxabranchen i en mindre sort retning.

Udover at have et lavt CO2 udslip, er der i den nye taxa også plads til kørestol, barnevogn og op til seks passagerer, ligesom man kan oplade sine devices på turen.

Det særlige ved den nye taxa er, at den udelukkende kører på el. Den kører over 100 km på ren el, og derefter producerer en benzindrevet motor el til batteriet, så taxaens samlede rækkevidde er over 500 km.

I dag kører mere end 2.500 LEVC-taxaer, som de nye taxaer hedder, rundt i London og andre storbyer, og håbet er, at man de kommende år – og allerede senere i år – kan begynde at konvertere dele af Taxa 4×35’s bilflåde til en mere klimaneutral flåde. 

Ifølge Dennis Donner, som er vognmand hos Taxa 4×35 og som har investeret i de nye lav-emissions-taxaer, har de nye moderne løsninger været et vigtigt aspekt i valget af LEVC TX:

– Som vognmand i en taxabranche i markant udvikling har jeg hele tiden fokus på at forny min bilflåde, så vi kan udføre nye opgaver for taxakunderne og give dem et forspring i hverdagen. Alene med sit karakteristiske ydre er jeg sikker på, at den nye LEVC TX vil vække opsigt i gaden, og så håber jeg selvfølgelig, at danskerne vil tage godt imod de nye muligheder for transport, vi nu tilbyder med denne bil, siger Dennis Donner.

Det kan den nye Black Cab

Passagerer med gangbesvær kan bruge trinbrættet til at stige op i LEVC TX, ligesom et af sæderne kan svinges ud af bilen. Er man i kørestol, er der også en indbygget rampe.

LEVC TX kommer som standard med en luftforureningssensor, så luften bliver ikke blot filtreret inden den kommer ind i kabinen – den bliver også analyseret, og hvis luften indeholder høje niveauer af forurening, bliver luftindtaget lukket og både chauffør og passagerer er beskyttet.

Det er muligt både at få opladt sin telefon i en af de to indbyggede USB-porte og ellers sin computer i en 230V stikkontakt. Det er også muligt at komme på internettet da LEVC TX har indbygget Wi-Fi.

Den nye taxa skal i den kommende tid testes i København. Erfaringerne fra andre europæiske storbyer har indtil videre været positive, så håbet er, at Taxa 4×35 med LEVC TX har fundet en bil, der i større skala kan udrulles i Danmark over de kommende år.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start