Mest solgte bil i 2022 er en kassevogn - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Mest solgte bil i 2022 er en kassevogn

Danmarks mest solgte bil 2021 var den semielektriske Ford Kuga, men i år er den titel blevet stjålet af et noget større familiemedlem.
Steffen F. Olesen
09/01-2023 kl. 10:32

Det virker lidt mystisk, men den model der blev solgt flest af sidste år er en kassevogn ved navn Ford Transit Custom.
Det fortæller Ford Motor Company stolt i en pressemeddelelse hvor de uddyber, at den populære håndværkervogn er solgt i ikke mindre end 4.271 eksemplarer… Altså mere end 11 stk. om dagen i gennemsnit!

Ford i Top 3To gange
Følger man lidt med i hvad der sker på de danske landeveje vil man vide, at den semielektriske Ford Kuga er et yderst populært valg, når familien skal erhverve nyt transportmiddel.
Ja, faktisk var det netop Ford Kuga der kunne bryste sig af at være mest solgt sidste år, og det kan da også undre, at denne ikke ligger i toppen af listen for 2022.

Men Kuga’en er altså ikke spillet helt af banen, for med 4.080 solgte enheder i 2022 følger den lige i hælene på kassevognen, og dermed har producenten to modeller med på Top 3-listen over mest solgte biler i Danmark sidste år.

– Vi er utrolig stolte af, at vi ikke bare afslutter året som markedsleder, men at Transit Custom også er den mest solgte bil i 2022. Det er en kæmpe bedrift, der ikke var lykkedes uden vores Transit Erhvervscentre, der hver dag gør et kæmpe stykke arbejde – særlig i disse tider, siger Tom Maxmølris, Head of Commercial Vehicles

Den populære dreng i klassen bliver elektrisk
Salgstallene taler for sig selv, men det bliver spændende at se, om Transit’en forbliver lige så populær når den senere i år elektrificeres.

Den elektriske udgave af Ford Transit, der som sagt frigives senere på året, er opgivet til en rækkevidde på 380 kilometer, kan trække 2.000 kilo og skriver 1,1 ton i kassen med titlen nyttelast.
Hertil skulle en 100mm lavere lastehøjde give endnu lettere adgang til varerummet, imens en række indendørs opdateringer skulle gøre arbejdsdagen lettere håndterbar for kunderne.

Blandt disse opdateringer kan eksempelvis nævnes mulighed for 5G-forbindelse og forvandling af rattet til et ergonomisk bord, så der er et sted at placere den bærbare computer og madpakken i pauserne.

Det lyder jo alt sammen meget fornuftigt, men en verden hvor varebilerne, der typisk fragter en hel del kilo, skal drives af elektriske motorer og samtidig have en fornuftig rækkevidde samt ladetid, lyder i manges øre som et næsten uopnåeligt projekt.
Så det bliver spændende at se, hvor godt især landets håndværkere tager imod den elektriske arbejdervogn.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start