Mange flere elbiler på vejene - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Mange flere elbiler på vejene

På baggrund af data fra bilstatistik.dk kan vi se, at salget af opladelige biler blev mere end fordoblet i 2021
Steffen F. Olesen
04/01-2022 kl. 09:40

Ifølge en pressemeddelelse fra De Danske Bilimportører og data fra Bilstatistik.dk kan vi nu se, at selvom personbilsalget i 2021 på 185.328 enheder ikke helt blev som forventet, så blev det alligevel til en markant stigning i salget af opladelige biler.
Ikke mindre end 65.000 nye opladelige modeller gjorde indtog på de danske landeveje, og heraf udgjorde 24.917 stk. fuldt elektriske biler hvor de resterende 40.464 stk. var plug-in hybrider.

Selvom vi i årets koldeste måneder blev ramt af endnu en omgang Corona-smitte og restriktioner, så lod salget af elbiler sig ikke slå ud.
Med 4.757 solgte enheder i december måned udgjorde elbilerne hele 26,8% af månedens bilsalg, hvor plug-in hybriderne med et salgstal på 5.509 stk. udgjorde 31% af det samlede salg.
Det betyder, at der i december måned blev solgt ikke mindre end 10.274 elektriske biler, hvilket kan omregnes til 57.8 procent af månedens samlede bilsalg!

Mads Rørvig, som er administrerende direktør for De Danske Bilimportører, fortæller i en pressemeddelelse:
“De grønne biler leverede en fornem slutspurt i december måned i et år, hvor salget af grønne biler er gået langt bedre end de fleste havde turdet håbe på. Elbilsalget er steget med 80 procent i forhold til 2020, mens plug-in hybriderne er vækstet med over 120 procent. Vi forventer dog, at andelen af plugin-hybriderne vil falde i 2022, da afgiften på netop disse steg til nytår” og han fortsætter:

“Desværre har bl.a. coronapandemien medført en global mangel på komponenter, som har lagt en generel dæmper på bilproduktionen og forårsaget forlængede leveringstider på nye biler for de danske bilkøbere. Der er ingen tvivl om, at bilsalget ville have været højere, hvis vi havde nemmere ved at skaffe biler hjem. I stedet endte bilsalget 7 procent under 2020, hvilket – situationen taget i betragtning – er ganske udmærket.”

Men selvom det lyder som guld og grønne skove, at danskerne køber flere og flere elbiler, og derved er med til at “redde verden”, så kæmper vi stadig med at kunne følge med på ladefronten siger Mads Rørvig.

“Etableringen af nye ladestationer er efterhånden kommet op i tempo, men kan stadig ikke følge med udviklingen i solgte elbiler. I julen fik vi igen syn for, at udbredelsen af opladelige biler er langt foran udrulningen af ladenetværket. På de travleste rejsedage måtte elbilister vente i lange køer ved de populære ladestationer – det er ikke holdbart, og det afholder mange forbrugere fra at vælge en elektrisk bil” 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start